SUNTETI AICI
ACASA > Ultimele știri din tenis > Stiri > ȘTIRILE ZILEI, 30 noiembrie 2016: Gustavo Kuerten, amendat cu două milioane de dolari

ȘTIRILE ZILEI, 30 noiembrie 2016: Gustavo Kuerten, amendat cu două milioane de dolari

gustavo kuerten
gustavo kuerten
Gustavo Kuerten, omagiat la Rio de Janeiro

Iată cele mai interesante știri din tenisul mondial al ultimelor zile.

1. Mats Wilander spune că Rafael Nadal și Roger Federer nu vor mai fi la același nivel ca în trecut. Fostul lider mondial Mats Wilander spune că cei doi jucători nu vor mai putea juca la nivel înalt pe toate suprafețele, cum o făceau în trecut. Adevărul e că trebuie să fi mare specialist ca să îți dai seama de asta.

2. Ricardo Piatti, unul dintre cei mai cunoscuți antrenori din ATP, are o opinie interesantă legată de importanța Academiilor de Tenis în formarea jucătorilor. Cel care i-a antrenat de-a lungul timpului pe Gasquet, Ljubicic și Raonic spune că ”Academiile nu sunt capabile să producă viitori campioni. Nici măcar spaniolii nu au mai reușit să producă ceva valoros după Nadal și Ferrer. Djokovic are propria lui poveste, în vreme ce Federer sau Wawrinka nu au ajuns acolo unde sunt datorită școlii elvețiene de tenis”, a declarat Piatti.

3. Gustavo Kuerten, obligat să plătească peste 2 milioane de dolari taxe restante. Fostul campion de la Roland Garros, brazilianul Gustavo Kuerten, a fost obligat de justiția braziliană să plătească peste două milioane de dolari taxe pentru că nu a raportat banii primiți din drepturile de autor și de imagine între anii 1995 și 2002. Concret, el a plătit de fapt ceva, dar nu tot, căci compania lui a plătit la vremea respectivă taxe de 20%, în loc de 27,5%.

4. John McEnroe are sensibilitățile lui, dezvăluite într-un interviu inedit acordat presei britanice. Americanul a recunoscut într-un interviu pentru ”The Guardian” că atunci când era în școala gimnazială plângea de mama focului dacă nu primea 10 la vreo lucrare. De asemenea, el spune că a avut mereu sprijinul părinților. ”Mama nu venea la un meci decât dacă ea credea că există posibilitatea să pierd. Așa vroia să îmi dea mai multă putere”, a spus fostul lider mondial.



5. Ivo Karlovic, veteranul de 37 de ași care tocmai a pierdut Cupa Davis cu Croația, a rememorat perioada în care viața i-a atârnat de un fir de ață. ”În aprilie 2014 m-am trezit cu mâna amorțită. Și nu puteam vorbi. Soția mea a sunat la ambulanță, dar apoi totul a fost mai rău. Am început să vomit, aveam o durere de cap incredibilă, care a durat 10 zile. Am avut noroc că am scăpat, de aceea acum văd lucrurile mult mai bine”, a declarat Karlovic.

6. Madison Keys s-a despărțit de antrenor. Americanca Madison Keys s-a despărțit de antrenorul ei,Thomas Hogstedt. Asta chiar dacă ea a avut cel mai bun sezon din carieră,încununat de calificarea la Turneul Campioanelor.

7. Francezul Jeremy Chardy se va căsători. Francezul Jeremy Chardy a luat o hotărâre importantă în această vacanță. El și iubita lui, fotomodelul britanic Susan Gossage, s-au logodit în vacanța petrecută în Zambia, săptămâna trecută.

Jeremy Chaardy iubita vacanta zambia
Jeremy Chardy s-a logodit in Zambia

8. Juan Martin del Potro nu va juca anul viitor la Buenos Aires. Eroul argentinienilor din Cupa Davis, Juan Martin del Potro, nu va juca în fața compatrioților săi în turneul ATP organizat în capitala Buenos Aires. Directorul turneului a spus că Del Potro a ales să joace la Rotterdam în acea perioadă. Dar, după ce ți-a adus Cupa Davis în premieră acasă, zău dacă mai ai ce să-i reproșezi… Poate juca unde și când dorește…

9. Pablo Andujar s-a operat. Fost număr 32 în iulie anul trecut, spaniolul Pablo Andujar a ajuns la capătul unui sezon pe care ar vrea să îl uite cât mai repede. Situat acum pe locul 423 în lume, el tocmai a ieșit dintr-o operație care, speră el, e ultima.

10. Yannick Noah rămâne căpitanul echipei de Cupa Davis și în 2017. Colaborarea dintre Yannick Noah și echipa de Cupa Davis a Franței se va prelungi și în 2017. Fostul campion de la Roland Garros va conduce formația franceză și anul viitor, cum a făcut-o și în 2016, când băieții lui au ajuns până în semifinale.

loading…


Leave a Reply

Top