SUNTETI AICI
ACASA > Andy Murray > Andy Murray poate deveni lider mondial la finalul săptămânii. Ce trebuie să se întâmple la Mastersul de la Paris

Andy Murray poate deveni lider mondial la finalul săptămânii. Ce trebuie să se întâmple la Mastersul de la Paris

Novak Djokovic si Andy Murray
Novak Djokovic si Andy Murray
Novak Djokovic si Andy Murray la Madison Square Garden

Ceea ce la jumătatea anului părea imposibil, se poate întâmpla la finalul acestei săptămâni: Novak Djokovic ar putea fi detronat din postura de lider mondial. Andy Murray e cel care îi atacă poziția.

Câștigător al ultimelor trei turnee la care a participat, Andy Murray are șansa reale de a deveni în premieră lider mondial. Condiția ca ”cel mai talentat jucător din circuitul ATP”, așa cum e caracterizat scoțianul de Ion Țiriac, să devine numărul 1 ATP este ca el să cucerească titlul la Paris și Nole să nu ajungă în finală. Sau, Murray să ajungă în finală, iar Djokovic să fie eliminat înainte de semifinale.

Pe de altă parte, e posibil ca acest turneu parizian să ofere o altă turnură luptei la vârf: dacă sârbul cucerește trofeul la Paris, iar Murray nu ajunge în semifinale, atunci Djokovic va fi sigur lider mondial la finalul sezonului, urmând ca să termine anul pe primul loc pentru a șasea oară consecutiv.Acum, la Paris, cei doi sunt, desigur, primii doi favoriți ai turneului. Ambii vor începe direct în turul secund. Djokovic va juca împotriva învingătorului dintre Nicolas Almagro și Gilles Muller, în vreme ce Murray va debuta contra spaniolului Fernando Verdasco.

loading…


Leave a Reply

Top