SUNTETI AICI
ACASA > Rafael Nadal > ȘTIRILE ZILEI, 17 decembrie 2016: Rafael Nadal a făcut o schimbare importantă în echipă!

ȘTIRILE ZILEI, 17 decembrie 2016: Rafael Nadal a făcut o schimbare importantă în echipă!

Rafael Nadal Toni Nadal
Rafael Nadal Toni Nadal
Rafael Nadal și Toni Nadal

Iată cele mai interesante știri din tenisul ultimelor zile.

1. Rafael Nadal l-a cooptat în staff pe Carlos Moya. Spaniolul Rafael Nadal, locul 9 ATP, a anunţat că l-a inclus în staful său pe fostul tenisman Carlos Moya. Fostul lider mondial va lucra în colaborare cu Toni Nadal şi cu Francesco Roig. “Să îl am alături pe Carlos, care nu este doar prietenul meu ci şi o persoană foarte importantă în cariera mea, este special. El va fi alături de mine la antrenamente şi la competiţii”, a explicat Rafael Nadal.

2. Dinara Safina a vorbit despre retragerea prematură. Fost lider WTA, rusoaica Dinara Safina s-a retras fără explicații în 2011. Chiar dacă oficial și-a încheiat cariera în 2014, ea nu a mai jucat de acum cinci ani și acum spune că nu are nici un regret. ”Aș fi putut juca mai mult, dar nu regret nimic. Am dat 100% cât am fost pe teren și asta e cel mai important”, a declarat Safina, care este acum antrenor la Academia Match Point, din New York. Ea lucrează acolo cu finalista de junioare a US Open din 2014, rusoaica Anilina Karilina.

3. Boris Becker le dă sfaturi tinerilor jucători. Rămas acum fără serviciu, după ce s-a despărțit de Novak Djokovic, germanul Boris Becker are timp de dat sfaturi. ”Dacă tinerii cred că trebuie să facă sport pentru a aduna bani, atunci sunt pe un drum greșit”,  a declarat Becker. El a mai spus, de asemenea, că nu sfătuiește pe nimeni să abandoneze școala pentru a deveni sportiv profesionist.4. Andrea Petkovic are antrenor nou. Nemțoaica Andrea Petkovic va luca în noul sezon cu un nou antrenor. Acesta este Sascha Nensel, care a mai lucrat cu Julia Goerges și Dusan Lajovic.

5. Kristina Mladenovic a renunțat la antrenor. Kristina Mladenovic a intrat în moda acestui final de sezon și a renunțat la antrenor. Ea nu va mai fi pregătită de Georges Gloven. Motivul despărțirii încă se caută: ”E dificil de explicat de ce nu mai lucrăm împreună. Nu pot spune cu precizie. Cred că am nevoie de un consultant care să fie un fost campion”, a declarat ea pentru L’Equipe.

6. Fundația lui Federer e una dintre cele mai mari din lume. Roger Federer este și un suflet mare, nu doar un jucător emblematic. El a înființat acum peste 10 ani o Fundație, care îi poartă numele și care are ca scop ajutorarea copiilor sărmani din Africa. Iar veștile despre activitatea acestei fundații sunt extraordinare. ”La început, totul mi s-a părut dificil, pentru că totul era nou. Dar acum totul mi-e foarte cunoscut și din fericire am putut ajuta mulți copii. Din evidențele noastre, am ajutat peste un milion de copii, ceea ce e grozav”, a declarat Roger Federer.

7. Nadal spune că nu poate juca încă la simplu. Rafael nadal se antrenează deja de câteva săptămâni, dar lucrurile nu sunt chiar așa cum se așteaptă el. ”Mă antrenez câte trei ore și jumătate pe zi, dar nu sunt încă pregătit să joc simplu. Așa că la Campionatele Naționale, care se vor ține chiar la Academia mea, voi juca doar la dublu, alături de Marc Lopez”, a declarat fostul lider mondial.

loading…


Leave a Reply

Top