SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Darren Cahill: ”Încerc să o învăț pe Simona să treacă singură peste momentele grele”

Darren Cahill: ”Încerc să o învăț pe Simona să treacă singură peste momentele grele”

darren cahill rade
darren cahill rade
Darren Cahill se simte foarte bine in Romania (foto: doartenis.ro)

Darren Cahill, antrenorul australian al Simonei Halep, se află în ultimele zile ale prezenței în România. El a vorbit cu Doartenis, dar și cu alți ziariști prezenți la unul dintre antrenamentele româncei, despre cum decurge relația dintre el și Halep, ce așteptări are de la sezonul viitor și cum încearcă să îi schimbe mentalitatea jucătoarei noastre.Darren Cahill despre cum merge pregătirea: ”Cred că totul e foarte bine. Avem două săptămâni şi jumătate de pregătire, ea se simte foarte bine, ceea ce e o mare schimbare faţă de anul trecut când s-a luptat cu un virus care i-a afectat primele luni. Așa că acum e mai puternică fizic, a jucat mai mult tenis şi totul e foarte bine”.

Darren Cahill despre România: ”România e o ţară minunată. Am fost la Brașov, unde sunt munţi foarte frumosi, ne-am antrenat foarte bine. Am revenit la Bucuresti, unde de asemenea e foarte frumos, domnul Țiriac a construit un complex frumos, unde facem lucrul din afara terenului. Totul e foarte bine”.

Despre cum decurg antrenamentele: E important să ai un scop real pe care să-l îndeplineşti la antrenament. La asta lucrăm. De asemenea, încercăm să ne şi distrăm când lucrăm, pentru că facem ceea ce iubim. De aceea trebnuie să intrăm pe teren şi să nu considerăm că venim la serviciu, ci să conştientizăm că facem ceea ce iubim. Deci trebuie să jucăm cu un scop şi să iubim ceea ce facem”.

Despre decizia de a încheia pregătirea în Australia. ”Cred că e foarte important să te pregăteşti în vara australiană înaintea începerii sezonului. Condiţiile din Australia sunt diferite faţă de ceea ce există în Europa în acest moment. Aşa căă Simona va veni în Australia pentru a face antrenamente în condiții de căldură, să se obișnuiască şi să putem aborda primul turneu”.

Despre omul Simona Halep: ”E o persoană extraordinară pe care vrei să o ai lângă tine. Cred că în relaţia dintre antrenor şi jucător este foarte importantă şi relaţia din afara terenului. Să creadă în aceleaşi lucruri, să gândească aceleaşi lucruri”.

Despre obiectivul anului 2017: ”Sper să avem un rezultat foarte bun, pentru că totul se judecă în funcţie de rezultatele de la Grand Slam. Aşa că în 2017 vom încercăm să lucrăm mai mult pentru meciurile de Grand Slam”.

Despre ce va fi diferit față de sezoanele trecute. Încercăm să reducem momentele de coaching, pentru că ele nu sunt permise în turneele de Grand Slam. Treaba mea e să o învăţ să îşi acorde singură momentele de coaching, fără să aibă nevoie de mine lângă ea. Treaba mea e să o antrenez efectiv şi să o învăţ să treacă singură peste momentele grele în care nu pot fi acolo. De aceea încercăm să intervin uneori, dar nu des, pentru a-i da responsabilitatea de a se ajuta singură în turneele de Grand Slam”.

loading…


One thought on “Darren Cahill: ”Încerc să o învăț pe Simona să treacă singură peste momentele grele”

  1. Pingback: Anonymous

Leave a Reply

Top