SUNTETI AICI
ACASA > Grand Slam > Australian Open > ȘTIRILE ZILEI, 23 ianuarie 2017: Jelena Jankovic și-a angajat un nou antrenor. E un fost jucător de Top 10

ȘTIRILE ZILEI, 23 ianuarie 2017: Jelena Jankovic și-a angajat un nou antrenor. E un fost jucător de Top 10

Jelena Jankovic la US Open
Jelena Jankovic la US Open
Jelena Jankovic

Iată câteva dintre cele mai interesante știri ale ultimei perioade din tenis.

1. Jelena Jankovic are antrenor nou. Sârboaica Jelena Jankovic se află în căutarea gloriei pierdute și face orice pentru a o găsi. Ea l-a angajat pentru o perioadă de probă pe Guillermo Canas ca antrenor. Fost număr 8 mondial, Canas s-a retras în 2010, iar acum e antrenorul lui Teymuraz Gabashvili și Mikhail Kukushkin. Deocamdată nu se știe dacă a întrerupt colaborarea cu ei.

2. Camila Giorgi și-a luat manager nou. Camila Giorgi, italianca aflată în conflict cu Federația națională de tenis, și-a luat manager nou. E vorba de un nume cunoscut în Peninsulă, Lele Mora. Acesta a declarat deja că vrea să îi obțină cât mai multe contracte publicitare sportivei sale, dar și că vrea, prin intermediul relațiilor sale, să realizeze o apropiere între Giorgi și Federația Italiană de Tenis. Dacă sunt doar vorbe, vom vedea.

3. O junioară a fost descalificată de la Australian Open pentru că a lovit un copil de mingi. Incident foarte rar pe un teren de tenis: o jucătoare a fost descalificată pentru comportament nesportiv după ce o minge aruncatăde nervi l-a lovit pe un copil de mingi în piept. Numele jucătoarei este Maria Vittoria Viviani, este din Italia și la doar 17 ani nu și-a putut ține nervii în frâu după ce a pierdut primul set cu chinzoaica Xin Yu Wang. La terminarea setului, ea a aruncat o minge, care l-a lovit in piept pe un copil de mingi și, desi imediat și-a cerut scuze, a fost descalificată de arbitru. Italienii au făcut contestație, așa s-a încheiat aventura Mariei la Australian Open 2017.



4. Wim Fissette spune că Johanna Konta poate câștiga un titlu de Grand Slam. Britanica Johanna Konta a făcut o mișcare foarte inspirată atunci când l-a angajat ca antrenor pe Wim Fissette. Recunoscut ca un specialist al pregătirii turneelor de Grand Slam – să nu uităm că în timpul colaborării cu el Simona Halep a ajuns în finală la Roland Garros și în semifinale la Wimbledon – belgianul a făcut ce a făcut și a ajutat-o pe Konta să ajungă în sferturi la Australian Open după victoria de azi cu Makarova. El a declarrat că din prima zi a colaborării i-a spus elevei sale că poate câștiga un titlu de Grand Slam și că de aceea a și acceptat să lucreze cu ea.

5. Bethanie Mattek Sands, încolțită de ziariști pentru a da explicații pentru folosirea medicamentelor interzise de WADA, dar aprobate de ITF. Liderul clasamentului mondial WTA de dublu, americanca Bethanie Mattek Sands, a dat din colț în colț la ultimaconferință de presă de la Australian Open, când a fost întrebată de ziariști despre excepția de uz terapeutic pentru hidrocortizon primită încă din 2012. De asemenea, ea a cerut în 2013, la sugestia medicului său, excepție de uz terapeutic și pentru Dehydroepiandrosterone. Ei bine, aceste substanțe se află pe lista celor interzise de WADA, dar acceptate de ITF. WADA nu le acceptă deoarece cele două substanțe se transformă ușor în testosteron, care înseamnă doping de zeci de ani. Cert e că după câteva răspunsuri monosilabice, Bethanie a spus că nu mai răspunde decât la întrebările legate strict de meciuri…

6. Kerber eliminată, Federer calificat în sferturi. Am rămas dator cu două meciuri mari jucate duminică la Australian Open. În concursul feminin, Angelique Kerber, liderul mondial și deținătoarea titlului, a plecat acasă după optimi, fiind învinsă cu 6-2, 6-3 de Coco Vandeweghe. La masculin, Roger Federer a mai oferit un moment de neuitat, învingându-l cu 6-7, 6-4, 6-1, 4-6, 6-3 pe Kei Nishikori.

7. Dominika Cibulkova nu va mai juca în Fed Cup anul acesta. Așa cum se întâmplă de obicei în primul an de după Jocurile Olimpice, marile vedete ale tenisului cam lasă baltă echipele de Fed Cup sau Cupa Davis. Motivul e că vor mai multă vacanță – practic își eliberează acea săptămână rezervată competiției pe echipe – dar și că mai au încă trei ani, în afară de acesta, pentru a-și face baremul pentru Jocurile Olimpice. Așa că cea mai recentă absență din acest an din Fed Cup îi aparține slovacei Dominika Cibulkova. În Germania, Kerber a anunțat deja că nu va juca în primul meci cel puțin. Iar la băieți lucrurile stau cam tot la fel…

loading…


Leave a Reply

Top