SUNTETI AICI
ACASA > Grand Slam > Australian Open > 19 ianuarie, o zi cu ghinion pentru marii campioni. Nu doar Djokovic a pierdut în această zi, ci alți trei mari campioni

19 ianuarie, o zi cu ghinion pentru marii campioni. Nu doar Djokovic a pierdut în această zi, ci alți trei mari campioni

novak djokovic
novak djokovic
Novak Djokovic dupa eliminare

Înfrângerea în cinci seturi suferită de Novak Djokovic în fața lui Denis Istomin, în turul secund la Australian Open, nu e prima mare suspriză produsă în tenis într-o zi de 19 ianuarie.

19 ianuarie 2017: Novak Djokovic, numărul 2 mondial, a fost învins după un meci de 4 ore și 48 de minute, cu scorul de 7-6, 5-7, 2-6, 7-6 (5), 6-4 de uzbekul Denis Istomin, numărul 117 ATP, în turul 2 la Australian Open. În aceeași zi, Agnieszka Radwanska, numărul 3 mondial, a fost învinsă cu scorul de 6-3, 6-2 de Mirjana Lucic Baroni.19 ianuarie 1997: La Australian Open, sud-africanca Amanda Coetzer a pus capăt unei serii de 45 de victorii consecutive obținute de nemțoaica Steffi Graf în turneele de Grand Slam. Coetzer s-a impus cu scorul de 6-2, 7-5, în optimile de finală, în fața liderului mondial de atunci, care cucerise titlurile ultimelor 6 turnee de Grand Slam la care participase. Deasemenea, în aceeași zi, au pierdut la Australian Open favoritele 3 – Conchita Martinez, 5 (Anke Huber) și 7 (Lindsay Davenport).

19 ianuarie 1993: Fostul lider mondial Ivan Lendl, ajuns la 32 de ani, a fost eliminat în primul tur la Australian Open de suedezul Christian bergstrom, care s-a impus cu scorul de 6-4, 6-4, 2-6, 6-4. Era prima eliminare în primul tur al unui turneu de Grand Slam suferită de Lendl după 12 ani.

19 ianuarie 1989: Suedezul Mats Wilander, pe care îl veem zilnic la Eurosport, a fost învins în turul secund la Australian Open cu scorul de 6-3, 6-2, 7-6 de indianul Ramesh Krishan. Wilander, care devenise lider mondial după cucerirea titlului la US Open în 1988, a recunoscut că trecea printr-o lipsă de încredere tocmai pentru că ajunsese lider mondial: ”După ce am câștigat titlul la US Open și am devenit numărul 1 mi-a fost foarte greu să mai găsesc o motivație. Probabil că să fiu numărul 1 m-a dat gata, pentru că știu că de acolo nu mai pot merge decât în jos, nu în sus”, recunoștea el la conferința de presă.

CITEȘTE ȘI:  BRD Bucharest Open 2015: Andreea Mitu și Patricia Țig au pierdut finala de dublu

loading…


Leave a Reply

Top