SUNTETI AICI
ACASA > Grand Slam > Australian Open > În 1997, Venus Williams juca în cea mai ”tânără” finală de Grand Slam din istorie. Sâmbătă e protagonistă în cea mai ”bătrână”

În 1997, Venus Williams juca în cea mai ”tânără” finală de Grand Slam din istorie. Sâmbătă e protagonistă în cea mai ”bătrână”

venus williams hingis 1997 us open
venus williams hingis 1997 us open
Venus Williams si Martina Hingis, după finala de la US Open 1997

Americanca Venus Williams și-a trecut în cont o performanță care cu greu poate fi egalată, pentru că necesită, pe lângă o valoare uluitoare, constanță în joc, dedicație, sacrificiu și o doză de noroc, pentru că accidentările nu iartă pe nimeni indiferent de nume.

Calificată în finala de la Australian Open la vârsta de 36 de ani și 221 de zile, Venus Williams e a doua cea mai în vârstă jucătoare din istorie ajunsă în ultimul act al unui turneu de Grand Slam. Numai că, având în vedere că adversara ei este Serena Williams, în vârstă de 35 de ani, meciul programat sâmbătă e interesant nu doar pentru că e o confruntare între surori, dar și că este cea mai ”bătrână” finala de Grand Slam din Era Open. Vârsta celor două jucătoare este, adunată, de 71 de ani și 11 luni. Precedentul record era deținut de finala de la US Open 2015, când finalistele, Flavia Pennetta și Roberta Vinci aveau adunat 66 de ani.Numai că, uitându-ne înapoi în istorie, vedem că numele americancei Venus Williams e legat și de cea mai ”tânără” finală din istoria turneelor de Grand Slam. Pentru asta trebuie să facem un salt în timp de 20 de ani, la US Open 1997, acolo unde Venus, atunci în vârstă de 17 ani, a fost învinsă de Martina Hingis, care avea doar 16 ani. Adică, însumat, cele două finaliste aveau 33 de ani, mai puțin decât vârsta fiecărei jucătoare din finala de la Australian Open 2017!

Mai trebuie amintit doar că Irina Spîrlea ar fi putut rescrie atunci istoria, însă ea a fost învinsă în semifinale, după un meci tensionat, de Venus Williams.

Revenind la americancă, aceasta probabil că va rămâne singura jucătoare din lume protagonistă și în cea mai ”tânără” și în cea mai ”bătrână” finală de Grand Slam din istorie, din două motive: în primul rând că la cerințele tenisului actual e aproape imposibil să ai o carieră strălucitoare timp de 20 de ani și în al doilea rând că acum a trecut perioada adolescentelor campioane care ”explodase” în anii 90. Acum o jucătoare e pregătită fizic și psihic pentru a obține o mare performanță în jur de 21-22-23 de ani, nicidecum la 15-16-17, ca pe vremuri. Deci dacă e posibil ca recordul de ”bătrânețe” al finalelor să cadă, cel al precocității e aproape imposibil.

loading…


Leave a Reply

Top
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. More Info | Close