SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Simona Halep, într-un interviu pentru WTA Insider: ”Refuz să pierd. Vreau să dau tot ce e mai bun pe teren”

Simona Halep, într-un interviu pentru WTA Insider: ”Refuz să pierd. Vreau să dau tot ce e mai bun pe teren”

simona halep shenzhen declaratii
simona halep shenzhen declaratii
Simona Halep a vorbit la Shenzhen cu cei de la WTA

Simona Halep a avut treabă multă azi la, la Shenzhen. După victoria obținută în primul tur, cu 6-1, 3-6, 6-3, obținută în fața lui Jelena Jankovic, ea a acordat și un interviu celor de la WTA Insider, în care a vorbit despre perioada de pregătire făcută în premieră în Australia, despre ce s-a schimbat în modul de a privi meciurile, în modul său de gândire în timpul partidelor sau despre care crede că este acum lovitura pe care și-a îmbunătățit-o.

Întrebată dacă a lucrat mai mult cu Darren Cahill în pauza competiţională la îmbunătăţirea loviturii de dreapta pentru a o transforma într-o armă, Halep a răspuns: “Am lucrat mult la lovitura de dreapta, de fapt am lucrat la toate capitolele. Şi serviciul a fost mult mai bun astăzi. Vreau să-mi îmbunătăţesc jocul, să fac tot ce pot şi să nu mă gândesc prea mult la rezultat. Doar să merg acolo şi, aşa cum mi-a spus Darren pe teren, să refuz să pierd. Nu vreau să pierd meciuri. Doar să joc şi să dau tot ce este mai bun“.

Ea a vorbit și despre perioada de pregătire din Australia: “A fost bine, este o diferenţă mare faţă de România. A fost o bună şansă, cred. M-am antrenat pe o vreme caldă şi cred că mă ajută acum. M-am acomodat cu diferenţa de fus orar şi cu căldura. În România, acum sunt minus 15 grade. Aşa că a fost o schimbare importantă şi deja se vede“.Simona Halep a dezvăluit și care a fost schimbarea cea mai importantă produsă în programul ei de pregătire: nu a mai făcut pauze între antrenamente. “Anul trecut am fost bolnavă în timpul pauzei competiţionale, dar de data asta a fost OK. Am putut să mă antrenez cât de mult am vrut. Am lucrat în fiecare zi, fără zile libere, ceea ce este mare lucru pentru mine. Obişnuiam să-mi iau o zi liberă după două-trei zile de antrenament, dar acum am ţinut-o la rând şi e mult mai bine. Am îmbunătăţit multe, să stau pe teren, să muncesc şi să nu renunţ. Chiar dacă m-am antrenat din greu şi o lungă perioadă, mă simt odihnită şi gata de noul sezon”, a declarat românca.

Întrebată ce a transpus în practică luni, în meciul cu Jelena Jankovici, din ce a lucrat la antrenamente, Halep a fost sinceră: “Nu am lucrat la nimic special. Vreau doar să-mi fac jocul mai solid şi mai puternic cât de mult pot. Nu sunt foarte puternică, pentru că nu am doi metri înălţime şi nu am muşchi mari, dar să joc repede şi să deschid terenul cum a fost tactica mea anul trect. Să deschid terenul, să joc repede şi inteligent şi să îmbuntăţesc tot ce pot. Nimic special, a fost normal.”

Evident, discuția s-a dus și spre perioada de vacanță dinaintea startului pregătirii pentru actualul sezon. “Nepoțica îmi lipsește deja, este atât de dulce… Cât am stat în țară am avut destul timp să ies un pic, am mers la munte, am vizitat câteva oraşe din România pe care nu le mai văzusem. Am avut o perioadă extraordinară, mi-am vizitat familia, prietenii. De asemenea, am petrecut mult timp acasă. Am stat mule ore fără să fac nimic, aceasta este cea mai bună modalitate de a mă relaxa, să nu am niciun program“, a dezvăluit Halep.

În fine, a venit vorba și despre subiectul de care cred că Simona s-a săturat de cât a fost întrebată: care crede că sunt șansele ei pentru a câștiga un titlu de Grand Slam. ”Nu mă gândesc atât de mult la rezultate. Doar vreau să îmbunătăţesc mai mult. Vreau să muncesc mai mult, să ţin rutina la cel mai înalt nivel şi să fac tot ce am făcut în presezon. Vreau doar să câştig meciuri. Nu vreau să pun presiune pe mine şi să vorbesc de Grand Slam-uri sau de titluri. Bineînţeles că motivul principal pentru care muncesc este să câştig meciuri şi titluri, dar nu vreau să mă gândesc la asta“, a încheiat a patra jucătoare a lumii.

loading…


Leave a Reply

Top