SUNTETI AICI
ACASA > Competitii echipe > Faceți cunoștință cu William Birău, sparring-partner-ul jucătoarelor din Fed Cup

Faceți cunoștință cu William Birău, sparring-partner-ul jucătoarelor din Fed Cup

William Birau
William Birau
William Birău inaintea unui nou antrenament

Meciul cu Belgia, din Fed Cup, a trecut de două săptămâni, dar special am amânat acest material. Pentru că vroiam să fie publicat azi, într-o zi specială a unuia dintre oamenii cheie ai echipei de Fed Cup a României. Este vorba de sparring-partner-ul fetelor noastre, William Birău, care azi, 25 februarie, împlinește 20 de ani.

William face parte din ”armata” nevăzută care se asigură că totul e pus la punct pentru ca jucătoarele noastre să se prezinte în formă maximă la meciuri. El are, poate, cea mai epuizantă muncă, deoarece trebuie să fie pe teren la fiecare antrenament al zilei, în vreme de tenismenele participă, de regulă, la unul, după care merg la sala de forță, la recuperare sau fizioterapie. ”Din afară poate se vede că este obositor, dar nu am de ce să mă plâng. Sunt onorat să pot să le fiu de ajutor, să pot juca alături de ele sau împotriva lor”, mi-a mărturisit atunci, într-una dintre puținele sale pauze, Birău.

Născut în Italia, unde a stat în primii ani ai vieții, s-a mutat apoi în Spania, acolo unde locuiește în mare parte din timp. Acum stă în România, pentru că are un obiectiv pe care trebuie să-l îndeplinească la vară: să dea și, evident, să ia, Bacalaureatul. ”Nu mai joc turnee acum, fac doar sparring, atunci când dorește cineva. Așa pot strânge banii pentru a plăti meditațiile la matematică, pentru că acolo am cele mai mari emoții”, a mărturisit Will.A ajuns să lucreze cu fetele dintr-un noroc, dacă se poate spune așa: ”Mă antrenam pe terenurile de la TCM și domnul Daniel Dobre m-a văzut și m-a întrebat dacă nu aș vrea să fiu sparring-ul fetelor din echipa de Fed Cup. Și așa am intrat în echipă ca sparring”, mi-a povestit William. Se întâmpla în urmă cu doi ani, prima experiență fiind cea de la meciul cu Spania, de la Galați. Apoi a mers în Canada, unde s-a obținut performanța calificării în Grupa Mondială I, dar cum s-a descurcat foarte bine și fetele au fost foarte mulțumite de ajutorul pe care li-l dă, a rămas în permanență în echipă, adică și la meciurile cu Cehia, Germania și Belgia.

CITEȘTE ȘI:  Simona Halep are un nou membru în echipă. Iată cine este

Deși a jucat atâta timp alături de fete, William mărturisește că are încă emoții atunci când bate mingea cu ele: ”Mereu am emoții pe teren, pentru că nu vreau să le stric antrenamentul. Eu trebuie să mă adaptez în funcție de dorințele fiecăreia și încerc să îmi fac treaba cât mai bine”, recunoaște el. Și din ce am vorbit cu fetele, să știți că o face foarte bine, neexistând vreun reproș la adresa lui.

Birău, care a împlinit azi 20 de ani, știe ce va face și după Bacalaureat: ”Voi merge acasă, în zona Barcelonei, unde mă voi pregăti și voi încerca să intru în câteva turnee mai mici, să văd cum merge. Bineînțeles, când sunt meciuri de Fed Cup voi avea programul liber și dacă se va apela la mine, voi veni cu cea mai mare plăcere”, a mai spus William Birău. Și să știți că nu exagerează deloc când spune că va veni cu mare plăcere, pentru că acum, la Fed Cup, există o atmosferă de echipă, toți, de la vedete până la oamenii cu roluri mai mici, toți fiind extrem de uniți și de hotărâți să obțină performanțele pe care tenisul românesc și mai ales iubitorii lui chiar le merită.

Leave a Reply

Top