SUNTETI AICI
ACASA > Competitii echipe > Ion Țiriac a criticat-o indirect pe Simona Halep: ”Un sportiv de performanță trebuie să-și rezolve problemele medicale din primul minut”

Ion Țiriac a criticat-o indirect pe Simona Halep: ”Un sportiv de performanță trebuie să-și rezolve problemele medicale din primul minut”

ion tiriac fed cup romania
ion tiriac fed cup romania
Ion Tiriac, alaturi de o parte din echipa de Fed Cup

Ion Țiriac a fost azi la sala Polivalentă, pentru a le încuraja pe jucătoarele noastre în timpul antrenamentului de după-amiază. La final a acordat și un scurt interviu, în care a vorbit despre accidentarea Simonei Halep, despre wild-card-ul acordat Mariei Sharapova la Madrid sau despre echipa noastră de Fed Cup.

În ceea ce privește situația în care se află Simona Halep, Ion Țiriac a criticat-o indirect pe jucătoarea noastră. Inițial, nu a vrut să comenteze: ”La Halep nu pot să mă pronunț. Și nici dacă aș putea, nu aș vrea să mă pronunț”, a spus Ion Țiriac. După care, însă, a continuat: ”Un sportiv de performanță când are o problemă fizică trebuie din primul moment să o trateze nu doar cu seriozitate, dar să o și rezolve. Pentru că altfel iei aspirină… și cu aspirină nu rezolvi deloc problema. Mai bine o rezolvi chirurgical dacă e cazul”, a declarat Ion Țiriac, făcând desigur aluzie la faptul că problema de care suferă acum Simona Halep a apărut, confirm declarațiilor ei, acum patru luni, în octombrie, la Turneul Campioanelor, atunci când genunchiul a durut-o foarte tare.

În ceea ce privește echipa de Fed Cup a României și întâlnirea cu fetele, Țiriac a declarat că nu și-a permis să le dea vreun sfat: ”Nu le-am întrebat nimic pe fete, le-am dat buna ziua, le-am și pupat, că altfel nu merge cu ele. Nu pot să-mi permit să le spun mai mult pentru că acum le-am văzut prima dată. Le-am mai văzut pe la televizor, pe undeva. Credeam că este domnul General aici, dar văd că a plecat înainte și vroiam să văd cum le merge. Nu pot să-mi dau că părerea, nu ar fi just din partea mea. De aia au căpitan de echipă, de aia au antrenor pe teren fiecare, să  sperăm că le merge bine și că vor câștiga meciul”, a declarat Țiriac. Adevărul este că omul de afaceri a fost destul de mirat că nu l-a găsit pe Ilie Năstase alături de fete, așa cum stau de regulă căpitanii nejucători ai echipelor de Cupa Davis și Fed Cup. Țiriac nu avea de unde să știe, aterizând la propriu aseară în București, că ”Nasty” nu a trecut pe la antrenament decât luni, când a dat câteva interviuri și marți, când a jucat tenis 10 minute și apoi stat pe margine alte 10, după care a plecat.

CITEȘTE ȘI:  ȘTIRILE ZILEI, 8 ianuarie 2017: Eugenie Bouchard a fost întrebată dacă nu face prea multe ședințe foto. Iată ce a răspuns canadianca

ion tiriac alina tecsor
Ion Tiriac, alaturi de Alina Tecșor
Dar Ion Țiriac a putut afla tot ce a fost intersat să afle de la persoana cea mai în măsură să îi spună totul despre meci și despre fiecare fată în parte, antrenorul Alina Tecșor. Care nu doar că stă alături de echipă la hotelul la care acestea sunt cazate, dar nu a lipsit nici măcar un minut de pe teren la vreun antrenament, ajutându-le pe fete cu sfaturi, cu o glumă sau pur și simplu prin simpla prezență.

Evident, Ion Țiriac a fost întrebat și despre wild-card-ul acordat Mariei Sharapova la turneul de la Madrid, pe care îl patronează. Aici, omul de afaceri a dat un răspuns surprinzător: ”Nu sunt organizatorul turneului de la Madrid, doar organizatorul poate da wild-card. Când eram președinte al Comitetului Olimpic Român am făcut o lege în care un sportiv prins dopat, drogat o dată, în țara mea nu mai reprezintă niciodată olimpismul. Pe vremea aia a mers. Am rămas cu aceeași idee. Nu am putut să îi dau și nici nu îi dădeam dacă puteam. Probabil că directorul de turneu, Santana, i-o fi dat wild-card”, a declarat Ion Țiriac. Aici îmi permit să am o umbră de îndoială, pentru că îmi este greu să cred că într-o afacere a românului poate face cineva ce îl taie capul fără să îl întrebe și pe magnat…

În fine, Țiriac a fost întrebat și dacă e adevărat că și-a cumpărat bilete pentru meciul dintre România și Belgia, pentru că nu a primit invitații. Răspunsul ar trebui tipărit și afișat pretutindeni, pentru că este chiar genial și cuprinde o doză excepțională de adevăr: ”Eu totdeauna spun că atunci când plătești ceva e mult mai ieftin decât să ți-l dea cineva gratis. Așa că nu știu dacă am primit invitațiile”

loading…


One thought on “Ion Țiriac a criticat-o indirect pe Simona Halep: ”Un sportiv de performanță trebuie să-și rezolve problemele medicale din primul minut”

Leave a Reply

Top