SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Roger Federer: ”Nu le-am spus copiiilor să sunt celebru. Ar fi inimaginabil să nu fie cu mine la turnee”

Roger Federer: ”Nu le-am spus copiiilor să sunt celebru. Ar fi inimaginabil să nu fie cu mine la turnee”

Roger federer copii
Roger federer copii
Roger Federer, la plimbare cu copiii (foto: tennisworldusa.com)

Roger Federer a acordat un interviu foarte interesant pentru publicația elvețiană Tages Anzeiger, în care a vorbit despre cel mai important lucru din viața lui. Familia, evident.

Deținător a 18 titluri de Grand Slam și tată a patru copii – două fete născute în iulie 2009 și doi băieți, născuți în 2014 -, elvețianul care scrie istorie în continuare în tenisul profesionist a încercat să explice cum reușește să se împartă între viața de tenismen și cea de tată a patru copii. ”Sunt mereu alături de familia mea, chiar dacă la unele turnee, cum ar fi cel de la Shanghai, sunt singur. La început, noi nu am vrut să ne separăm deoarece era ceva inimaginabil să joc fără fete și Mirka. Putea familia să-mi influențeze cariera într-un mod negativ? Nu cred. Este ceva extraordinar de interesant pentru copiii mei să poată să vadă lumea și să fie mereu ocupați, deoarece sunt pretutindeni alți copii și și-au făcut mulți prieteni în circuit. Acum e mai ușor ca niciodată. Pentru că atunci când pornim în zboruri lungi, în Australia sau SUA, suntem în același loc pentru o lungă perioadă de timp. Iar în restul anului avem mai mult sau mai puțin cam același fus orar. Așa că totul este mult mai ușor”, a declarat Federer.


AFLĂ DE AICI ce pariuri inedite s-au făcut după nașterea gemenilor lui Roger Federer.

Fostul lider al clasamentului mondial spune că și ceea ce învață cei patru copii ai săi în această perioadă este important: ”Pe de o parte, copiii mei nu fac lucrurile pe care cei de vârsta lor le fac, adică nu au mers sau nu merg la grădiniță sau la școala primară. Dar pe de altă parte, sunt multe lucruri bune pe care le învață. Ca jucător de tenis, eu am călătorit mult de la 14 ani, la o vârstă la care copiii de vârsta mea erau la școală. Și nu a fost ceva rău”.

CITEȘTE ȘI:  FOTO: Roger Federer a ajuns la Perth cu toți copiii. El va juca la Cupa Hopman

AICI VEDEȚI prima fotografie cu toți cei patru copii ai lui Federer în tribune, urmărindu-l pe Roger la un meci.

Una dintre cele mai interesante părți ale interviului a fost cea în care Federer a explicat ce știu copiii despre celebritatea lui și dacă sunt afectați de acest lucru. ”Am încercat mereu să le transmitem valorile în care credem eu și soția mea. Nu sunt un om diferit, doar că uneori apar la TV sau în reclame. Evident, în Elveția sunt faimos, dar ne petrecem timpul împreună și când oamenii vin la mine să mă întrebe ceva, le spun copiilor: sunt doar fani ai tenisului, care iubesc tenisul, deci e ceva normal. Nu le spun că sunt celebru, chiar dacă probabil că au înțeles lucrul ăsta”, a explicat Roger.

FOTOGRAFII cu Roger Federer și gemenele la plimbare prin New York.


El recunoaște că de multe ori îi roagă pe fani să nu îi facă atâtea poze când e cu cei mici. ”Uneori trebuie să le spunem oamenilor să nu mai facă poze cu mine sau cu copiii. De cele mai multe ori ei ne fotografiază pentru că le face plăcere, dar mă îngrijorează un pic. Trebuie să existe respect. Eu încerc să îmi cresc normal copiii. E normal că vor să facă poze, dar sunt anumite limite pentru care nu se poate trece. Totuși, prefer să nu mă plâng, pentru că aș putea sta acasă sau într-un loc izolat și să evit toate aceste lucruri”, a încheiat fostul lider mondial.

Leave a Reply

Top