SUNTETI AICI
ACASA > Ultimele știri din tenis > Foto > FOTOGALERIE: Horia Tecău a devenit ambasador UNICEF în România

FOTOGALERIE: Horia Tecău a devenit ambasador UNICEF în România

horia tecau unicef
horia tecau unicef
Horia Tecau in timpul vizitei in satul bacauan (FOTO: UNICEF)

Horia Tecău a devenit, marţi, Ambasador Naţional pentru UNICEF în România. El s-a alăturat altor personalități ale sportului sau artei care deţin acest titlu.

“Am avut marele noroc să cresc într-o familie în care părinţii mei m-au susţinut, m-au încurajat, mi-au oferit acea dragoste de care orice copil are nevoie ca să se dezvolte sănătos, am avut parte de antrenori, de învăţători de la care am învăţat continuu, care în primul rând m-au învăţat să fiu deschis şi să nu mă opresc niciodată din progres şi să fiu fără limite. Mulţi copii nu au acest avantaj, nu beneficiază de aceste lucruri foarte importante în educaţie şi în creştere, iar dacă nu ai acest noroc trebuie să-l forţezi un pic. UNICEF forţează acest noroc. Se duce în comunităţi sărace şi vine cu un model de consilieri comunitari care instruiesc oamenii care lucrează cu copiii ca să crească şi să se dezvolte într-un mod sănătos, natural, şi să beneficieze de aceleaşi lucruri de care beneficiem şi noi. În educaţia mea şcoala a fost foarte importantă, niciodată nu am putut să merg la activitatea de sport dacă nu eram la zi cu şcoala şi cu învăţatul. Iar această paralelă între sport şi educaţie m-a ajutat să mă dezvolt în modul în care am făcut-o şi să ajung unde am ajuns astăzi. Trecând prin toţi aceşti paşi mi-am dat seama de importanţa lor şi îmi doresc ca fiecare copil să beneficieze de aceste lucruri, fiecare copil să îşi poată îndeplini visul”, a spus Tecău în cadrul conferinţei de presă susţinută marţi.

Horia Tecău s-a declarat onorat să se alăture unor “modele naţionale şi internaţionale” ca David Beckham, Shakira, Roger Federer, Serena Williams, Andreea Marin, Gheorghe Hagi şi Smiley.



horia tecau unicef
Horia Tecau, alaturide copii

Tenismanul s-a alăturat pentru prima oară echipei UNICEF în România în decembrie 2016 când a susţinut eforturile organizaţiei internaţionale de a atrage şi recruta mesageri UNICEF, persoane care să convinga în stradă persoanele pentru a face donaţii lunare pentru copiii vulnerabili din România şi de la nivel internaţional.

Recent, Horia Tecău a vizitat comuna Motoşeni din judeţul Bacău, una dintre cele 45 de comunităţi unde UNICEF în România implementează programul pilot Servicii Comunitare pentru Copii.

horia tecau unicef
Horia Tecau a fost numit oficial ambasador UNICEF

loading…


Leave a Reply

Top