Patricia Țig ocupă, în mod oficial, cel mai bun loc din carieră. Iată ce locuri ocupă româncele în clasamentul WTA

patricia tig

Patricia Tig

Patricia Țig a intrat în premieră între primele 90 de jucătoare ale lumii. Avem în continuare 5 fete în Top 100 mondial.

Simona Halep este cea mai bine clasată româncă în ierarhia mondială. Ea se menține pe locul 5 în lume după sfertul de finală jucat la Miami. E urmaă de Irina Begu, la care au început să se simtă înfrângerile. Ea a coborât 5 locuri, până pe 33. Monica Niculescu a coborât două poziții, până pe 47, în vreme ce Sorana Cîrstea a urcat trei locuri, ajungând pe 62. Ultima româncă în Top 100 este și una dintre cele mai în formă: Patricia Țig. Ea a urcat 10 locuri și e acum pe 85.La porțile Top 100 WTA bate și Ana Bogdan. Ea a urcat cinci locuri, pe 119, iar calificarea de aseară pe tabloul principal de la Charleston o va duce și mai sus săptămâna viitoare.

A șaptea româncă din topul mondial, Andreea Mitu, e departe de Top 100. De fapt, încearcă să revină între primele 200 de jucătoare. Acum ocupă locul 236, cu 9 poziții mai jos ca săptămâna trecută. În top 300 le mai avem pe Irina Bara, care a coborât 5 locuri și e pe 245, pe Cristina Dinu, care a urcat 5 poziții și e acum pe 261, pe Alexandra Cadanțu, care a urcat 4 locuri și e pe 279 și pe Gabriela Ruse, care a coborât trei locuri și e pe 299.

AICI puteți vedea pozitionarea româncelor în clasamentul mondial WTA. După cum veți vedea, Alexandra Dulgheru a coborât pe 705, dar va face un salt de aproape 100 de locuri de lunea viioare,

loading…


About Andrei Constantinescu