SUNTETI AICI
ACASA > Ultimele știri din tenis > Foto > TERENUL FANILOR, la serviciu Paul: La Decima lui Rafa

TERENUL FANILOR, la serviciu Paul: La Decima lui Rafa

rafael nadal trofeu monte carlo
rafael nadal trofeu monte carlo
Rafael Nadal cu trofeul cucerit a zecea oară la Monte Carlo

În Terenul Fanilor revine Paul Athes, care scrie despre cel de-al zecelea titlu cucerit de Rafael Nadal la Monte Carlo.

În 2014, echipa mult iubită a lui Rafa Nadal obținea La Decima în Liga Campionilor. Cristiano Ronaldo și compania învingeau probabil cea mai frumoasă echipă a deceniului acesta, Atletico Madrid. La aproape trei ani distanță, Rafa Nadal a obținut prima La Decima din istoria tenisului.

Spaniolul a câștigat duminică, în mod previzibil, finala de la Monte Carlo cu Ramon-Vinolas. Așa, El Matador a mai scris o nouă filă de poveste în sportul alb. Dacă excludem Roland Garros, turneul de la Monte Carlo e ca o a doua casă pentru iberic. Cu zece trofee obținut în treisprezece participări, Rafa este principele incontestabil al zgurii monegasce. După atâta vreme, în care fanii tenisului au avut răbdarea necesară să aștepte un Nadal old school, Rafa se pare că în debutul lui 2017 a aruncat mănușa înapoi în ring.

Cu toate că a pierdut categoric niște meciuri importante în fața marelui rival, Roger Federer, El Matador continuă să impresioneze și dacă luăm în calcul absența lui Maestro, devine principalul pretendent pentru a prelua ștafeta de lider mondial de la letargicul Andy Murray. Pe tot parcursul turneului de la Monte Carlo, Rafael Nadal a reamintit publicului prezent la fața locului, dar și telespectatorilor de ce el este supranumit Regele Zgurii. Topspinuri alese, parcă puse milimetric în terenul adversarului, drepte năucitoare și un serviciu constant. Cam acestea au fost principalele ingrediente ale triumfului jucătorului mallorcan. Sigur, nu putem uita de faptul că Djokovic și Murray au fost eliminați înainte de a își putea măsura forțele cu Rafa, dar, cred că și dacă ar fi fost prezenți de partea cealaltă a fileului, deznodământul ar fi fost același.

În afară de deznodământul previzibil din sferturi încolo și de pagina de istorie scrisă cu multă migală și sârguință de Rafa Nadal, ediția din acest an a turneului de la Monte Carlo nu va rămâne în mentalul colectiv pentru spectacolul tenisistic, cât pentru recordul istoric stabilit de Nadal. Pe lângă faptul că Rafa a câștigat pentru a zecea oară turneul de la Monte Carlo, mallorcanul a obținut și cel de-al 50-lea triumf din carieră într-un turneu desfășurat pe zgură. Un număr la fel de impresionant precum întreaga sa carieră de până acum. Urmează acum celelalte turnee majore pe zgură. Rând pe rând, Madrid, Roma, Barcelona și Parisul așteaptă să fie luate cu asalt de acest gladiator neînfricat al tenisului. Dacă va mai doborâ și alte recorduri pe zgură, e greu de spus, tot ce știm e că Rafa a adus perfecțiunea mai aproape de muritorii de rând prin atitudinea sa războinică în care se regăsesc mulți, printre care și subsemnatul.

Leave a Reply

Top