SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Masculin > Ilie Nastase > Ion Ţiriac îl apără pe Ilie Năstase: “Din când în când o ia pe arătură, dar aici nu a făcut nimic ieşit din normal”

Ion Ţiriac îl apără pe Ilie Năstase: “Din când în când o ia pe arătură, dar aici nu a făcut nimic ieşit din normal”

ilie nastase simona halep madrid wta
ilie nastase simona halep madrid wta
Ilie Nastase a fost prezent la ceremonia de premiere a turneului WTA de la Madrid

Ion Ţiriac, organizatorul turneului de la Madrid, i-a răspuns azi preşedintelui WTA, Steve Simon, care a criticat prezenţa lui Ilie Năstase la ceremonia de premiere a competiţiei feminin. De asemenea, omul de afaceri a vorbit despre scandalul dintre Năstase şi Serena Williams, dar şi despre suspendarea prietenului său de o viaţă, Ilie Năstase. Declaraţiile au fost date la patinoarul Telekom Arena din Otopeni. Iată, pe scurt, ce a spus Ion Ţiriac.

Ion Ţiriac despre prezenţa lui Ilie Năstase la ceremonia de premiere: “Eu mi-am făcut declaraţia mea pe care am dat-o presei şi cu domnul Năstase fiind pe podium, la Madrid. Adică trofeul meu să-l dea Babalugu? Sau cine să-l dea? Domnul Năstase a fost şi este omul cu care eu mi-am împărtăşit 50 de ani din viaţă. Şi aşa rămâne”.

CITEŞTE ŞI: Reacţia preşedintelui WTA după prezenţa lui Ilie Năstase la ceremonia de premiere de la Madrid


Ion Ţiriac despre presupusa remarcă rasistă făcută de Ilie Năstase la adresa Serenei Williams: “Ilie Năstase e Ilie Năstase, e o personalitate enormă. De ce se vorbeşte astăzi despre Ilie Năstase? Nu că a scos două fraze ci pentru că e Ilie Năstase. Îl ştim toţi, de bine, dar şi de rău. Din când în când o ia pe arătură. Dar aici, după carnetul meu de adrese, nu a făcut nimic ieşit din normal. Totdeauna, prietenii noştri au fost împrejurul nostru. Noi suntem un pic diferiţi faţă de ceilalţi, în special de americani. Noi nu am avut treaba asta cu rasismul, nu am avut-o niciodată. Noi am crescut împreună. Eu m-am născut într-o casă în care erau trei familii de maghiari de origine română, trei familii de saşi de origine română, trei familii de evrei, cărora le spuneam jidani pe vremea aia şi nu s-a supărat nimeni, şi patru familii de români. După care, în facultate noi am avut în facultate o enormitate de studenţi din Africa. Venind la surorile Williams, am spus-o întotdeauna, au fost cele mai cuminţi, cele mai sensibile jucătoare din perioada vieţii mele. Venus a fost singura jucătoare care mi-a scris o scrisoare de mulţumire pe vremea aia. Cine a incitat-o pe Serena la treaba asta, nu ştiu şi nu mă interesează, dar în orice caz nu a fost nicio frază cu tentă rasistă. Şi cu asta am terminat cu domnul Năstase şi cu Serena”.

CITEŞTE ŞI: De unde a plecat tot scandalul de rasism în care e implicat Ilie Năstase

CITEŞTE ŞI: Reacţia Serenei Williams după declaraţiile lui Ilie Năstase
Ion Ţiriac despre scandalul din Fed Cup şi suspendarea lui de către ITF:Ilie Năstase şi-a apărat echipa. Puteţi să credeţi că a delegat un sepervizor englez la un meci România – Anglia. Unde suntem, în Congo? Cine suntem? Cine sunt aceşti domni care au puterea de decizie care în a doua secundă îl suspendă? Cum să îl suspenzi fără să îl asculţi? Adică nu are şi el dreptul la apărare dacă îl acuză cineva? L-a acuzat doar a doua zi doamna căpitan de echipă pentru că în prima zi au râs acolo împreună. Mă mir că nu s-au pupat şi s-au luat la alte treburi. Şi a doua zi, vai ce insultate suntem. Chiar suntem tâmpiţii satului?

loading…


One thought on “Ion Ţiriac îl apără pe Ilie Năstase: “Din când în când o ia pe arătură, dar aici nu a făcut nimic ieşit din normal”

Leave a Reply

Top
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. More Info | Close