Război WTA – Ion Țiriac: ”Ilie Năstase nu avea ce căuta la ceremonia de premiere de la Madrid”

simona halep ilie nastase

Simona Halep, alaturi de Ilie Nastase, la festivitatea de premiere de la Madrid

Prezent în lojă, alături de Ion Țiriac, de-a lungul ultimelor zile ale turneului de la Madrid, Ilie Năstase a fost unul dintre personajele oficiale ale ceremoniei de premiere ale competiției. Evident, a fost o mână de ajutor întinsă de Ion Țiriac prietenului său de o viață, pentru a se vedea că este un personaj important al tenisului.

Ei bine, această atitudine a deranjat WTA, care prin vocea președintelui Steve Simon a reacționat: ”A fost o finală frumoasă şi le felicit din suflet pe Simona şi Kristina pentru prestaţia lor extraordinară. Singurul lucru care a umbrit ziua a fost faptul că domnul Năstase a fost invitat să participe la ceremonia de decernare a trofeului. Nu avea ce căuta pe teren astăzi. Este suspendat provizoriu de ITF pentru comportamentul său jignitor şi i-am revocat privilegiile de acreditare la evenimentele WTA pe perioada investigaţiei. A fost iresponsabil şi inacceptabil din partea Madrid Open să îi confere un rol oficial. Turneul de la Madrid este de nivel Premier şi la cele mai înalte standarde de profesionism şi leadership, ceea ce nu s-a văzut astăzi”, se arată în comunicatul semnat de Steve Simon.

AICI vedeți fotografii cu Simona Halep la ceremonia de premiere de la Madrid.

Suspendat de ITF după meciul de FedCup cu Marea Britaniei şi interzis al Wimbledon şi la Roland Garros, Ilie Năstase a fost prezent, sâmbătă seară, pe podium, în Caja Magica, la festivitatea de premiere a finalistelor Madrid Open, Simona Halep şi Kristina Mladenovic. Turneul organizat de Ion Ţiriac se desfăşoară sub egida WTA.

loading…


About Andrei Constantinescu