SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Foto > Alex Ghilea e campion în NCAA, dar nu poate juca în propria lui țară, România

Alex Ghilea e campion în NCAA, dar nu poate juca în propria lui țară, România

alex ghilea cu trofeele
alex ghilea cu trofeele
Alex Ghilea, cu trofeele cucerite alaturi de echipa Universitatii Oklahoma in NCAA

Uneori suntem specialiști să ne batem joc de oamenii care ar merita cu totul alt tratament. Iată un exemplu recent, din tenisul românesc.

Pentru că nu vreau să intru prea mult în amănunte, iată un mesaj postat azi de Alex Ghilea pe pagina sa de Facebook. Pentru cei care nu știu, Alex Ghilea este un tenismen român foarte talentat, care în ultimii 4 ani a jucat în NCAA, campionatul universitar nord-american, la Universitatea Oklahoma. Nu doar că a fost căpitanul echipei, dar a ajuns de trei ori cu formația în finala NCAA, a câștigat un titlu indoor și două trofee Big 12. Ei bine, acum, că tot a terminat facultatea, jucătorul ar vrea să încerce din nou să adune puncte în turneele profesioniste. Fiind în țară, a încercat să se înscrie în calificările turneului ITF care a început azi la București, la Tenis Club. Numai că a omis un lucru: s-a întors în România…Dezamagit de faptul nu pot sa particip la turneul ITF de la Bucuresti. Din cauza ca nu mai am puncte ATP sau nationale, am fost nevoit sa ma inscriu la turneu cu speranta ca tabloul de calificari nu se va completa. Din pacate, din cauza numarului mare de jucatori locali inscrisi, am fost lasat pe lista de alternanti. Sunt dezamagit pentru ca e una sa pierzi pe teren, si e alta sa nu ai nici macar sansa sa participi. Cand am vazut ca sunt sanse sa nu fiu acceptat direct, am incercat sa obtin un wildcard, dar se pare ca era prea tarziu. Iubesc acest sport si pun multa pasiune in ceea ce fac, dar faptul ca nu pot sa intru la un turneu in propria mea tara ma intristeaza. Nu incerc sa creez polemici sau sa imi fac dusmani, aceste cuvinte fiind doar cuvintele unui jucator care incearca sa reintre in circuitul profesionist.” Așa sună mesajul unui jucător care a ajuns anul acesta până în sferturile de finală ale întrecerii individuale a NCAA, dar care acasă nu are loc.

loading…


Leave a Reply

Top
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. More Info | Close