SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Foto > FOTO: Ion Țiriac, în război cu WTA: suspendă acordarea trofeului din aur alb și diamante campioanei de la Madrid

FOTO: Ion Țiriac, în război cu WTA: suspendă acordarea trofeului din aur alb și diamante campioanei de la Madrid

scrisoare ion tiriac wta
ion tiriac simona halep madrid
Ion Tiriac, alaturi de Simona Halep, la Madrid

Omul de afaceri Ion Țiriac, patronul turneului de la Madrid, continuă războiul cu WTA, început de președintele forului feminin de tenis, Steve Simon, după ce Ilie Năstase a acordat premiul campioanei. Se pare că Simona Halep a fost ultima jucătoare care a primit ca premiu pentru victoria de la Madrid superbul trofeu din aur alb și diamante. Dacă l-ar fi câștigat și anul viitor, atunci ar fi intrat definitiv în posesia lui.

Printr-o scrisoare oficială pe care a adresat-o șefului WTA, Ion Țiriac îl anunță că a luat decizia de a suspenda acordarea trofeului Madrid Open, ca urmare a comentariilor publice agresive din partea WTA cu ocazia prezentei dlui Ilie Nastase la festivitatea de decernare a acestui trofeu. ”Mă refer la trofeul din aur alb și diamante, precum și la replica din argint solid care sunt acordate învingătoarei. Acest trofeu este oferit de mine personal campioanei și de aceea la ceremonia de premiere eu sau orice invitat al meu îl poate acorda”, se arată în scrisoarea oficială trimisă de Ion Țiriac la WTA.

CITEȘTE ȘI: Reacția absurdă a președintelui WTA după ce Ilie Năstase a acordat premiul la Madrid.
De asemenea, omul de afaceri român spune că implicarea WTA în această chestiune și limitarea drepturilor reprezintă o formă de cenzură. La Madrid, campioana și campionul primeau pană acum același trofeu, estimat la mai multe milioane de euro. Din aur alb și diamante, acesta era folosit doar la poze, după care învingătorul sau învingătoarea pleca acasă cu o replică din argint masiv. Un campion poate pleca acasă cu trofeul din aur și diamante dacă se impune de trei ori consecutiv la această întrecere.

Mai jos vedeți scrisoarea oficială trimisă de Ion Țiriac către WTA.

scrisoare ion tiriac wta
Scrisoarea adresata de Ion Tiriac sefului WTA
loading…


Leave a Reply

Top