SUNTETI AICI
ACASA > Grand Slam > TERENUL FANILOR, la serviciu Marcu: Banda fileului și revenirea imposibilă a Simonei

TERENUL FANILOR, la serviciu Marcu: Banda fileului și revenirea imposibilă a Simonei

halep simona roland garros
halep simona roland garros
Simona Halep

În Terenul Fanilor revine Marcu Czentye, care a scris despre revenirea incredibila a Simonei Halep în fața Elinei Svitolina, din sferturile de finală de la Roland Garros. Dacă doriți să trimiteți texte la Terenul Fanilor pentru a fi publicate pe site-ul Doartenis.ro, va rog să o faceți trimițându-le pe adresa de e-mail contact@doartenis.ro sau pe Facebook, iar eu le voi posta pe site.

Soarele parizian strălucește orbitor, dar la orizont Simona întrezărește contururile trofeului pe care îl râvnește cel mai mult. După o luptă cruntă, cu început de film horror și final de basm, Simona Halep învinge jucătoarea anului 2017 de până-n prezent, Elina Svitolina, și bifează a patra semifinală de turneu Grand Slam a carierei.

Jucând impecabil timp de peste o oră, ucraineanca a impus un ritm sufocant asupra partidei, anulând în totalitate planul de joc al Simonei. Lovind cu putere, constant și atribuind mingii plasamente bine calculate, Elina s-a distanțat la 5-0 în manșa întâi, și doar mici neatenții au făcut ca scorul final al primului set să fie 6-3, și nu 6-0.

Duelul părea să continue într-o manieră similară, iar aparențele deveneau realitate, spre năruirea viselor reprezentantei țării noastre. Condusă cu 3-6, 1-5, cerul de la Paris se înnegrise pentru Simona Halep, însă în acest ambient tenebros românca și-a sincronizat dumnezeiește o strălucire de intensități înalte.

Începând să trimită tot mai multe mingi peste fileu, Simona a debutat procesul de presionare asupra oponentei, iar voința de-a lupta i-a venit în ajutor mai mult ca oricând. De la 1-5, Halep a ajuns să conducă cu 6-5, în urma unei perioade de circa 20 de minute în care a jucat cu atitudinea 100% corectă în condițiile date – aceea de a lovi relaxat, nemaiavând nimic de pierdut. Dar oscilațiile scorului din tenis nu au slăbit-o pe Simona, care a jucat neinspirat cele două mingi de set avute la 6-5, fiind astfel nevoită să intre în tie-break.

Cu același calm, tipic unei jucătoare care nu are nimic de pierdut, Simona a riscat enorm, trimițând două mingi aproape de linii tocmai la mingea de meci a Elinei Svitolina. Salvată, mingea de meci avea să se transforme în minge de set pentru Simona, care, ajutată providențial de banda fileului, lua setul secund la aproximativ jumătate de oră după ce tabela arăta 6-3 și 5-1 pentru tenismena din Ucraina.

La Paris, soarele a continuat să strălucească orbitor, însă nu și pentru Elina, pentru care setul 3 s-a desfășurat într-o beznă completă. Ratând printre degete victoria în două seturi, Svitolina n-a mai dispus de calmul și răbdarea necesare pentru a lua decisivul, care a curs într-un singur sens.

Amintind de Novak Djokovic, care în 2015 și 2016 câștiga numeroase seturi decisive cu 6-0, umilindu-și oarecum adversarii, Simona Halep și-a demonstrat plusul de experiență și reușita din bătălia mentală, încheind socotelile setului 3 în minimum de game-uri, după doar 23 de minute.

După un meci extrem de echilibrat, în care Simona s-a aflat la marginea prăpastiei, românca triumfă cu o revenire convingătoare, întorcând de la 0-1 la seturi și aducând dovezi solide în favoarea puterii sale pe plan psihologic. Supraviețuind celei mai mari sperieturi pe care Roland Garros putea să i-o dea în acest an, Simona Halep stă ferm în picioare și își continuă traseul spre titlu, zâmbind prelung și privind înspre echipa care a ajutat-o să devină Simona-din-acest-meci.

În continuare, tabloul refuză să anunțe adversare facile, lucru total firesc fazelor finale unui turneu de Mare Șlem. Însă analizând jocul Simonei, dar mai ales forța sa mentală, trofeul n-a fost niciodată mai aproape.

Leave a Reply

Top