SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > TERENUL FANILOR, la serviciu Paul: Roger al VIII-lea, regele Wimbledonului

TERENUL FANILOR, la serviciu Paul: Roger al VIII-lea, regele Wimbledonului

roger federer wimbledon
roger federer wimbledon
Roger Federer, cu trofeul de la Wimbledon

În Terenul Fanilor revine Paul Athes, care scrie despre victoria de duminică a lui Federer la Wimbledon.

Fără îndoială, duminică, istoria tenisului s-a rescris din nou. La mai puțin de o lună și jumătate după La Decima nadaliană de la Roland Garros, a venit rândul ca Roger Federer să scrie noi file de istorie. Triumful imperial de la această ediție a Wimbledonului a fost al optulea din carieră și prin urmare el a devenit cel mai galonat rege al ierbii din istoria tenisului. Jocul magistral de pe întreaga durată a turneului poate fi transpus într-o statistică fidelă de această dată cu realitatea neîndurătoare a dominației elvețianului.

Asemenea unui metronom din Țara Cantoanelor (mă scuzați dacă vi se pare această expresie un clișeu), Roger Federer a lovit cu o precizie debordantă vestitul său backhand și forehand într-o combinație care i-a năucit pe toți cei șapte adversari cu care a avut de-a face pe tabloul principal. După multă vreme, el a reușit să câștige un Grand Slam fără să piardă vreun set.

Ce-i drept, tabloul de la masculin a început să fie cam predictibil din sferturi încolo, când unicul nume cu o oarecare rezonanță era cel al lui Maestro. Cu o încredere în sine ce ne-a amintit de vremurile bune, Federer nu s-a pierdut cu firea nici contra lui Cilic, iar victoria a fost mai facilă decât o arată scorul. Practic, în nici un moment, croatul nu l-a pus în reală dificultate, iar victoria a fost una concludentă pentru marele geniu elvețian. Finalul partidei a fost lacrimogen și plin de dramatism. Pe de-o parte, Cilic plângea din cauza șansei pierdute, dar și a durerilor care nu l-au lăsat să se manifeste la potențialul său maxim, în timp ce, Federer plângea din nou de bucurie. Pentru a 19-a oară în carieră, el era Maestro într-un grand slam.

În lupta sa cu vârsta, Federer are câștig de cauză momentan. Să joci așa de bine la o vârstă la care unii deja își consumă pensia din tenis, e o dovadă a măiestriei. Doar Andre Agassi s-a mai apropiat de nivelul lui Federer, dar fără a avea asemenea rezultate magistrale. Fără îndoială, elvețianul își va încerca norocul și la Flushing Meadows, în speranța că va deveni primul jucător din tenisul masculin cu 20 de grand slam-uri câștigate. Forma și momentul sunt de partea sa, dar oare vor fi rivalii de acord cu dorința eternului rege al Wimbledonului? Rămâne de văzut.

One thought on “TERENUL FANILOR, la serviciu Paul: Roger al VIII-lea, regele Wimbledonului

Leave a Reply

Top
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. More Info | Close