SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Foto > Sara Errani a plâns în fața ziariștilor în Italia, dar a și dezvăluit ceva incredibil

Sara Errani a plâns în fața ziariștilor în Italia, dar a și dezvăluit ceva incredibil

sara errani
Sara Errani, lacrimi

Depistată pozitiv cu letrozol, jucătoarea italiană de tenis Sara Errani a susținut o conferință de presă în Italia pentru a încerca să le explice și ziariștilor ce s-a întâmplat. Cu acest prilej s-a aflat și un amănunt incredibil!
Emoționată și vizibil încurcată de această situație, Errani a izbucnit de câteva ori în plâns în timp ce povestea ce i s-a întâmplat. ”Verdictul este clar: am fost găsită vinovată de ingerarea involuntară a unei substanțe care nu are un efect de doping la femei”, a început Errani. O premiză proastă din start, după părerea mea, căci dacă nu avea efect dopant la sportive ci doar la sportivi, atunci cred că se făcea distincția în listă.

Nu știu exact cum s-a întâmplat ca pastilele luate de mama mea să ajungă în mâncare, dar e doar o posibilitate, deoarece le-am eliminat pe toate celelalte”, a mai spus ea atunci când a fost întrebată să mai spună o dată povestea spusă anchetatorilor. Iar modul în care a fost spusă este un semn că nici ea nu prea crede în ea, dar că nu avea altă variantă.

Important e că i-a convins pe cei care dau suspendări, pentru că ea a primit două luni în loc e doi ani, consemnându-se una dintre marile rușini din istoria acestui sport. Un sport în care Viktor Troiki a fost suspendat inițial la 18 luni de suspendare pentru că a refuzat să dea probă de sânge, iar Maria Sharapova la doi ani (tot suspendare inițială) că a continuat să ia niște pastile interzise de doar câteva săptămâni. Nu vreau să se înțeleagă că îi apăr pe cei doi, din contră, eu i-aș exclude pe viață din prima pe dopați, dar diferența de sentințe e mult prea mare, iar povestea cu pastele sfidează bunul simț.

CITEȘTE ȘI:  Roland Garros: Horia Tecău a fost eliminat în optimi la dublu

Revenind la conferința de presă înlăcrimată a Sarei Errani, ea a povestit că deși a fost informată asupra testării pozitive din aprilie, a continuat să joace până în august! ”Depinde de sportiv dacă joacă în continuare sau se autosuspendă. Eu am decis să continui, deoarece am știut și știu că nu am făcut nimic rău. Am speram la asta și am muncit pentru a mă dezvinovăți, dar din păcate firul de păr ope care l-am prezentat nu a fost acceptat din cauza unor considerente legale”, a mai spus Errani, dovedind pe de o parte ce caracter are, dar și incredibilul regulament al ITF, care practic i-a permis unei jucătoare depistate dopate să lupte pentru titlurile de la Roland Garros sau Wimbledon! Vă dați seama ce se întâmpla dacă italianca s-ar fi impus la unul dintre aceste turnee? Ce scandal imens s-ar fi născut? Cum ar fi reacționat sponsorii competițiilor dacă imaginea le-ar fi fost asociată unei jucătoare depistate dopate dar lăsate să zburde prin circuit?

În continuare nici nu mă mai interesează ce a spus, pentru că deja mi se pare că pierdem timpul cu această jucătoare. Iar cei de la ITF, dacă nu vor să distrugă acest sport, ar trebui să facă ceva să lupte cu adevărat contra dopajului. Și nu doar declarativ…

Leave a Reply

Top