SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Sara Errani a fost suspendată două luni pentru dopaj

Sara Errani a fost suspendată două luni pentru dopaj

sara errani
sara errani
Sara Errani

În tenisul mondial, dopingul nu e pentru toți sportivii la fel. Prinsă dopată în februarie, Sara Errani a aflat azi perioada suspendării. Dacă vă va veni să râdeți, cei de la ITF sunt de vină. Și regulamentele lor strâmbe.

Când știi că Maria Sharapova a fost suspendată inițial doi ani pentru meldonium, o substanță trecută pe lista interziselor cu o lună înaintea depistării ei pozitiv, crezi că cineva își bate joc de inteligența ta când citești comunicatul celor de la ITF legat de perioada de suspendare decisă în cazul Sarei Errani. Ea va fi suspendată două luni! Da, ați citit bine, două luni, începând cu 3 august și terminând cu 2 octombrie! Decizia a fost dată de un Tribunal Independent, verdictul fiind luat conform regulamentului antidoping al ITF. De aceea spun că cei de la ITF își bat joc de lupta antidoping, ca și de vedetele acestui sport, așa cum bine știm din cazul Ilie Năstase.

Dacă nu v-a apucat scârba, iată care a fost cronologia cazului Sarei Errani.
Controlată pe 16 februarie 2017, în afara competiției, Sara Errani a fost depistată pozitiv la letrozole, care e un inhibitor inclus în categoria hormonilor metabolici modulatori, aflat, desigur, pe lista substanțelor interzise. Italianca s-a recunoscut vinovată, a cerut o audiere la Tribunalul Independent. Aceasta i-a fost acordată pe 19 iulie și s-a ajunsa la acest verdict absurd, dacă stai să te gândești câte a pătimit Sharapova.

A, în plus față de cele două luni de suspendare – în continuare am impresia că scriu scenariul unei piese de teatru proaste – pentru că cei de la ITF trebuie să demonstreze cumva cât sunt de intransigenți, au comunicat cu satisfacție decizia tribunalului de a i se șterge italiencei rezultatele din perioada 16 februarie 2017 – 7 iunie 2017. 7 iunie e data celui de-al doilea test, care a fost negativ. Punctele și banii obținuți în toate competițiile din acest interval – turnee WTA sau ITF, deși ea nu a jucat decât în turnee WTA – i se vor retrage.

Leave a Reply

Top