SUNTETI AICI
ACASA > Grand Slam > ȘTIRILE ZILEI, 15 august 2017: Maria Sharapova a primit wild-card la US Open!

ȘTIRILE ZILEI, 15 august 2017: Maria Sharapova a primit wild-card la US Open!

maria sharapova tenis

Iată câteva dintre cele mai interesante știri petrecute în tenisul mondial în ultimele ore.


  1. Maria Sharapova a primit wild-card la US Open. Americanii nu se dezmint: știu că tot ceea ce contează atunci când organizezi o competiție sportivă este să aduci cele mai importante vedete ale sportului respectiv, pentru că așa îți asiguri și tribune pline și, până la urmă, scoți profit. Așadar, fideli acestui deziderat, organizatorii de la US Open i-au acordat un wild-card Mariei Sharapova. În mod normal, ea ar fi avut dreptul să joace doar în calificări, însă iată că americanii au decis să nu facă front comun cu celelalte turnee de Grand Slam ale anului, care deciseseră că moralitatea e mai importantă decât profitul.
  2. Mai apare un acoperiș la Wimbledon. Organizatorii turneului de la Wimbledon au anunţat că li s-a acordat un împrumut de 175 de milioare de lire sterline pentru finanţarea construirii unui al doilea acoperiş retractabil, pe terenul 1. Capacitatea acestui teren va fi mărită de la 11.500 la 12.400 de locuri. Lucrările se vor încheia înainte de ediţia din 2019. La All England Club, numai arena centrală beneficiază de un acoperiş retractabil.
  3. 13 ani de la primul titlu ATP cucerit de Rafael Nadal. Azi, 15 august, se împlinesc trei ani de la primul titlu ATP cucerit de spaniolul Rafael Nadal. El avea 18 ani și 2 luni când s-a impus la Sopot, în Polonia. La acel turneu, care a avut loc pe zgură, l-a învins în primul tur cu scorul de 6-4, 6-4 pe Victor Hănescu. În finală, Rafa, care mai jucase cu trofeul pe masă în startul sezonului, la Auckland, l-a învins cu 6-3, 6-4 pe Jose Acasuso.
  4. Roger Federer și Denis Shapovalov au produs o groză de bani la Montreal. Organizatorii turneului de la Montreal au anunțat stabilirea unui nou record de asistență. Nu mai puțin de 216.097 fani au asistat la meciuri, ceea ce înseamnă cel mai mare număr de suporteri la un turneu de o săptămână. Plus încasări uriașe… Precedentul record era de 213.760 de spectatori. Era anul 2011 și, sunt sigur că deloc întâmplător, aceea a fost ultima ediție la care participase, până acum, Roger Federer. Finalist anul acesta, el a fost sigur un magnet pentru spectatori, la fel ca și revelația locală Denis Shapovalov, care a fost eliminat abia în semifinale.
  5. Și turneul de la Roma va avea acoperiș. Organizatorii turneului de tenis de la Roma au anunțat că și-au propus ca până în 2019 Terenul Central să aibă un acoperiș retractabil. Angelo Binaghi, președintele Federației Italiene de Tenis a declarat că investiția va fi făcută de Comitetul Olimpic Italian, cel care a luat în folosință Foro Italico și că odată cu acorperișul vor apărea, desigur, sub el, 1.500 de locuri suplimentare în tribune.

Leave a Reply

Top