SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Acestea sunt cele mai importante 7 modificări în jocul de tenis ce vor fi experimentate la Turneul Campionilor Next Gen

Acestea sunt cele mai importante 7 modificări în jocul de tenis ce vor fi experimentate la Turneul Campionilor Next Gen

hawk eye sistem tenis

Tehnologia pune uşor-uşor stăpânire pe tenis. Prima ediţie a Turneului Campionilor Nex Gen, care va reuni în perioada 7-11 noiembrie, la Milano, cei mai valoroşi 7 jucători sub 21 de ani din clasamentul anului 2017, plus un alt tânăr invitat, va avea meciuri disputate sub un set nou de reguli.  1. Cea mai inovativă schimbare la competiţia programată la Milano este cea care prevede eliminarea arbitrilor de linie. Deciziile vor fi luate de un sistem Hawk Eye care va funcţiona non-stop şi care va semnaliza dacă o minge depăşeşte sau nu spaţiul de joc. Astfel, va fi eliminată greşeala umană şi, se speră, jocul va deveni mult mai atractiv, iar rezultatele nu vor mai fi influenţate de deciziile greşite ale tuşierilor. Aşa cum era de aşteptat, atunci când mingea va fi trimisă în aut, se va declanşa un semnal sonor. Evident, vor fi eliminate cele trei „challenge-uri” care sunt permise acum jucătorilor pe set. „Acesta ar putea fi un moment de cotitură pentru oficialii acestui sport. Sportivii noştri muncesc din greu şi ei merită cea mai bună şi mai curată metodă de arbitraj. Suntem foaret bucuroşi că putem testa aparatura la un turneu oficial. Iar Turneul Campionilor Next Gen e locul perfect”, a decarat vicepreşedintele ATP.
  2. Meciurile se vor disputa după sistemul „cel mai bun din cinci seturi”, dar fiecare set se va termina când un jucător câştigă patru game-uri. În caz de 3-3 game-ul decisiv va fi un tie-break.
  3. La 40-40 va fi „moarte subită”, adică game-ul va fi câştigat de cel care face primul punct.  4. Nu se mai penalizează atingerea fileului la serviciu, „lets”. Dacă mingea atinge fileul şi apoi cade în careul de serviciu, cel aflat la primire trebuie să se descurce şi să joace punctul.
  5. Va exista, de asemenea, un ceas care va măsura cele 25 de secunde la serviciu, limita stabilită prin regulament, dar nemăsurată de nimeni cu cronometrul până acum.
  6. Încălzirea va dura fix 5 minute
  7. În premieră pentru un turneu masculin, va fi permis coaching-ul, adică antrenorii vor putea să le dea sfaturi jucătorilor în timpul meciurilor.

CITEȘTE ȘI:  Australian Open 2018: Simona Halep, despre viitoarea adversară: ”Lovește mingea tare, foarte puternic”

Leave a Reply

Top