SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Masculin > Adrian Ungur > Cupa Davis: Trei titulari absenţi din echipa României pentru meciul din Austria

Cupa Davis: Trei titulari absenţi din echipa României pentru meciul din Austria

antrenament romania andrei pavel

Criza din tenisul masculin românesc se vede cel mai bine în această perioadă. Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Andrei Pavel, s-a văzut nevoit să convoace trei jucători noi pentru meciul cu Austria, programat în perioada 15-17 septembrie, la Viena.
Conform FRT, căpitanul nejucător al echipei României, Andrei Pavel, i-a nominalizat pe Dragoş Dima (568 ATP la simplu), Nicolae Frunză (590 ATP la simplu), Bogdan Borza (811 ATP la simplu) şi Horia Tecău (27 ATP la dublu) pentru întâlnirea cu Austria. Alături de echipa României va merge, în Austria, şi tânărul de nici 16 ani, Filip Cristian Jianu, Andrei Pavel fiind în continuare fidel ideii foarte bune de a obişnui tinerii jucători cu atmosfera lotului naţional.

După cum se vede, lipsesc din această confruntare Marius Copil, locul 87 ATP, Adrian Ungur, locul 423 ATP, şi Florin Mergea, locul 50 ATP la dublu. Toţi au anunţat din timp că nu pot participa şi, după cât au jucat de-a lungul timpului pentru România, chiar nu pot fi acuzaţi că nu vor evolua peste două săptămâni în Austria, într-o partidă în care oricum România pleca din start cu şanse minime.

Din păcate, această selecţie este dovada că tenisul românesc nu are soluţii dacă vreunul dintre deja clasicii titulari nu poate juca. Nu vreau să se înţeleagă că nu am încedere în cei nominalizaţi, ei sunt chiar cei mai buni la ora actuală, după absenţi, dar este cu adevărat tragic să nu ai pe nimeni în Top 500 în afara lui Marius şi a lui Adrian, acesta din urmă fiind pe finalul unei cariere frumoase.
Copil, jucătorul român cel mai bine clasat, a anunţat, marţi, că nu se va alătura echipei României de Cupa Davis, pentru a participa la turnee ATP. “Cu părere de rău va anunţ că am ales să nu fac parte din echipa de Cupa Davis a României pentru meciul cu Austria. Mi-aş fi dorit foarte mult să joc, însă am fost pus în faţă unei decizii foarte grele: top 100 ATP vs o săptămâna de Cupa Davis pe altă suprafaţă. Mai am multe puncte de apărat, iar obiectivul meu este de a termină anul cât mai sus în clasamentul ATP“, a scris Copil.

România întâlneşte Austria, în deplasare, între 15 şi 17 septembrie, în primul tur al play-off-ului Grupei I, Zona Europa/Africa (baraj de menţinere în Grupa I). Învingătoarea va rămâne în Grupa I Euro-Africană, în timp ce învinsa va juca un meci pentru supravieţuire în această divizie contra pierzătoarei meciului Israel – Ucraina. Acea partidă va avea loc în perioada 20-22 octombrie.

Leave a Reply

Top