SUNTETI AICI
ACASA > Competitii echipe > Finala Cupei Davis dintre Franţa şi Belgia va avea loc pe stadion!

Finala Cupei Davis dintre Franţa şi Belgia va avea loc pe stadion!

stadion lille finala franta belgia

Francezii au decis locul în care se va disputa finala Cupei Davis, contra Belgiei. Dată fiind importanţa meciului, acesta va fi organizat pe stadionul “Pierre-Mauroy”, pe care evoluează echipa de fotbal Lille.
Programată în perioada 24-26 noiembrie, finala Cupei Davis dintre Franţa şi Belgia va fi urmărită de 27.000 de fani. Aceasta e capacitatea arenei de fotbal în configurarea pentru tenis, ea având, de fapt o capacitate de 50.000 de spectatori.

Pentru a organiza la Lille finala, Federaţia Franceză de Rugby a obţinut din partea omologilor de la rugby acceptul pentru ca meciul test dintre Franţa şi Japonia, programat în aceeaşi perioadă, să aibă loc în altă parte.

Alegerea acestui stadion, “Pierre-Mauroy”, nu e întâmplătoare. Pe el s-a stabilit recordul de asistenţă la un meci oficial de tenis, care datează din 2014, tot de la finala Cupei Davis. Atunci, 27.448 de spectatori au asistat cum elveţienii Roger Federer şi Stan Wawrinka au câştigat prima dată Salatiera de Argint în faţa gazdelor.

Franţa a câştigat ultima dată Cupa Davis în 2001, iar Belgia a jucat de două ori finala competiţiei, în 1904 şi 2015, pierzând de fiecare dată.


Leave a Reply

Top
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. More Info | Close