SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Masculin > Andrei Pavel > FOTO Cupa Davis: Echipa României a făcut primul antrenament la Viena. Ce au declarat românii

FOTO Cupa Davis: Echipa României a făcut primul antrenament la Viena. Ce au declarat românii

tecau cupa davis echipa romania viena

Echipa de Cupa Davis a României a ajuns de ieri la Viena, acolo unde va juca, de vineri până duminică, în turul 1 al play-off-ului Grupei 1 a Zonei Euro-Africane.
Băieții noștri au efectuat azi un prim antrenament pe terenul de zgură al bazei vieneze care va găzdui meciul cu Austria. La ședința de pregătire au fost Dragoş Dima (568 ATP), Nicolae Frunză (590 ATP), Bogdan Borza (811 ATP) şi Horia Tecău (27 ATP la dublu), alături de care se află și adolescentul de 15 ani Filip Cristian Jianu, luat de căpitanul nejucător Andrei Pavel pentru a acumula experiență și a înțelege ce înseamnă atmosfera specială din Cupa Davis.

Înaintea plecării spre Viena, Andrei Pavel a fost realist și a recunoscut că șansele României sunt foarte mici, asta ca ca să nu spună că victoria ține de o minune. ”O să fie greu, mai ales că Dominic Thiem va fi în echipa lor, îi face de departe favoriţi. Noi nu avem ce pierde. Nu îi avem pe Marius, nici pe Florin şi Adrian Ungur. De asta am şi ales o echipă tânără, ei sunt cei care vin din spate, trebuie să formeze o echipă naţională în viitor. E o oportunite bună pentru ei. Horia vine cu un trofeu de la US Open şi sper ca acest lucru să le dea celor tineri o încredere în viitorul lor. E un meci foarte important de baraj, care ne-ar ţine în grupa în care suntem acum, ar fi incredibil dacă am avea un succes. Toţi ne-am bucurat pentru Tecău. Aş vrea şi eu să am 20 de ani şi să am pe ciineva care vine cu un trofeu de Grand Slam lângă mine. Sper să aibă şi ei acelaşi sentiment, sper să-i facă să creadă în viitorul lor. Ar fi într-un fel o minune să câştigăm. Dominic Thiem este într-o formă maximă momentan, va fi o misiune foarte grea pentru noi”.
În ceea ce-l privește pe Horia Tecău,  acesta declara că abia așteaptă să lucreze cu noii săi colegi: ”E o provocare pentru noi, în primul rând că echipa este tânără. Ne dorim în această întâlnire să fim aproape de noua generaţie, să îi ajutăm. Sunt unii dintre ei cu care nu am petrecut aşa mult timp şi e o provocare şi pentru mine să fiu mai mult antrenor decât jucător în săptămâna asta. Unul dintre ei va juca cu mine, va fi o provocare pentru noi. În acelaşi timp va fi o săptămână plăcută pentru mine, să mă antrenez cu ei. Ştiu că nivelul lor este bun, le lipseşte puţin pentru următorul pas. Mă bucur că îi pot ajuta cu experienţa mea, pentru mine va urma o carieră de antrenor peste câţiva ani. E posibil să devin antrenor, e ceva ce-mi place să fac”, a declarat Tecău.

Leave a Reply

Top
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. More Info | Close