SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Foto > Horia Tecău: “Fiecare Grand Slam care urmează poate fi câştigat de Simona Halep”

Horia Tecău: “Fiecare Grand Slam care urmează poate fi câştigat de Simona Halep”

horia tecau jean julien rojer us open

Horia Tecău a revenit în ţară pentru scurt timp după câştigarea titlului de dublu la US Open şi a vorbit cu ziariştii care l-au aşteptat la Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti.
Am crezut tot timpul că putem obţine din nou un rezultat bun la un turneu de Grand Slam. Într-adevăr forma noastră din ultimele luni nu a fost acolo unde ne doream. Şi pentru noi a fost un eveniment plăcut, că s-a întâmplat acum, la US Open, să ne regăsim acea formă care se apropia cel mai mult de anul 2015. Finala am trăit-o intens. Înseamnă mult, dacă nu chiar mai mult, câştigarea acestui al doilea titlu de Grand Slam. Ne doream să repetăm acea performanţă, să nu fim câştigători de un singur Grand Slam. Şi am muncit foarte mult să ne revenim la aceeaşi formă. Experienţa din 2015 ne-a ajutat să credem în această finală“, a declarat Horia Tecău.

Jucătorul nostru spune că el şi Jean julien Rojer vor mai juca încă patru turnee până la Turneul Campionilor, acolo unde s-au calificat matematic după calificarea în finala de la US Open. “Mai sunt şi alte turnee pe care vrem să le câştigăm, Beijing, Shanghai, Viena, Paris şi Turneul Campionilor”, a mai afirmat Tecău.

Jucătorul nostru a povestit şi de ce preferă să joace în proba de dublu: “Îmi place să joc la dublu, nu e atât de simplu pe cât pare. La simplu mi-ar fi foarte greu. La dublu ne completăm foarte bine, când intru prea mult în gândurile mele vine el şi mă scoate şi îmi dă energia de care am nevoie. Iar când el nu e destul de concentrat îl ajut eu. Ne completăm foarte bine, ne cunoaştem, ştim cam ce trebuie să ne spunem să ne concentrăm şi să ne calmăm”, a explicat campionul nostru.
Horia Tecău a fost întrebat, desigur, şi despre Simona Halep şi despre şansele ei de a cuceri un titlu de Grand Slam. “Fiecare Grand Slam care urmează poate fi câştigat de Halep. Simona este foarte aproape de locul 1 mondial. Pentru mine contează mai puţin clasamentul, ea are o formă constantă şi de multe ori i-a lipsit foarte puţin să câştige un Grand Slam. Are mai multă experienţă cu fiecare finală jucată şi am încredere că va veni un astfel de titlu şi pentru ea”, a mai spus Tecău.

Leave a Reply

Top
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. More Info | Close