SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > ȘTIRILE ZILEI, 12 septembrie 2017: Un jucător de dublu apelează la donații ca să-și plătească operația de apendicită

ȘTIRILE ZILEI, 12 septembrie 2017: Un jucător de dublu apelează la donații ca să-și plătească operația de apendicită

de waard dublu tenis

Iată câteva dintre cele mai interesante știri din tenisul mondial al ultimelor zile.  1. Kimiko Date s-a retras cu o înfrângere la zero. Japoneza Kimiko Date s-a retras din activitate la 46 de ani. Ea a avut însă un final de carieră foarte urât, fiind învinsă, marţi, cu scorul de 6-0, 6-0, de sârboaica Aleksandra Krunic, în turul I al Japan Open. Kimiko Date, care va împlini 47 de ani, la 28 septembrie, a câştigat de patru ori turneul de la Tokyo. Primul său titlu la acest turneu datează din 1992, an în care s-a născut actuala deţinătoare a trofeului, jucătoarea americană Christina McHale.Date, fostă numărul 4 mondial, în 1995, s-a mai retras în 1996, dar a revenit în competiţii după 12 ani. Ea are în palmares opt tiluri WTA, ultimul fiind câştigat în 2009, la Seul, la vârsta de 39 de ani fără o zi. Ea este a doua cea mai în vârstă jucătoare care câştigă un titlu WTA, după Billie Jean King, care s-a impus la Birmingham, în 1983, când avea 39 de ani şi şapte luni.
  2. Martina Hingis îl trimite pe Bernard Tomic în fabrică. Recent câștigătoare a titlului 25 într-un Grand Slam, elvețianca Marina Hingis a vorbit într-un interviu pentru ”Der Bund” despre australianul Bernard Tomic, care în ultima perioadă mai mult ținut prima pagină prin petrecerile la care a luat parte. ”Tomic ar trebui să se ducă să lucreze într-o fabrică, să vadă cât e de greu. Și apoi vom vedea dacă va mai avea un asemenea comportament față de tenis”, a declarat Hingis.
  3. Marius Copil, eliminat de numărul 276 ATP la Istanbul. Cel mai valoros jucător român de simplu al momentului, Marius Copil, a declinat participarea în Cupa Davis pentru că, a spus el, vrea să adune puncte pe hard pentru a se menține în prima sută mondială, așa că nu putea juca pe zgură o săptămână ca să nu își iasă din formă. Arădeanul s-a înscris astfel la challenger-ul de la Istanbul, unde a fost desemnat cap de serie numărul 3. A căzut cu locul 276 mondial, francezul Maxime Janvier, așa că putea să-și intre în formă. Doar că, imediat cum a vrut să intre n această formă mult trâmbițată, ușa i s-a închis în nas, fiind învins cu 6-2, 7-5. Așa că nu va ajuta nici echipa României și nu se va ajuta nici pe el. Bun calcul, ce să zic…
  4. Alexander Zverev continuă colaborarea cu Juan Carlos Ferrero. Germanul Alexander Zverev, care acum pare cel mai îndreptățit jucător al noului val să aspire la un titlu important, a decis să continue colaborarea cu fostul lider mondial, spaniolul Juan Carlos Ferrero, și pe parcursul turneelor asiatice. Ei au început să lucreze împreună în Florida, după Wimbledon, iar rezultatele s-au văzut rapid: Zverev a câștigat turneele de la Washington și Montreal.  5. Un jucător de dublu clasat pe locul 128 apelează la donații pentru a-și plăti operația de apendicită! Toată lumea îi invidiază pe jucătorii de tenis, dar realitatea este că uneori chiar nu am vrea să fim în pielea lor. Cel mai recent exemplu ne vine din Australia, acolo unde un jucător de dublu cunoscut în challenger-uri, Steven De Waard, a fost nevoit să apeleze la ajutorul semenilor săi pentru a-și plăti o operație de apendicită! Concret, jucătorul clasat pe locul 128 în lume la dublu, a fost operat de apendicită în luna august în timp ce participa la challenger-ul de la Vancouver. Numai că atunci când a văzut nota de plată l-au apucat din nou durerile: 14.000 de dolari! Cum în toată cariera el a adunat, conform site-ului ATP, 47.000 de dolari, suma fiind brută, și cum nu are de unde să plătească spitalului banii ceruți, a apelat la ajutorul celor din jur pe un site specializat în astfel de acțiuni. Iar dacă v-am povestit asta nu am făcut-o neapărat ca să îl ajutați, ci ca să înțeleagă toată lumea că pentru 95% dintre tenismeni și tenismene viața în circuit nu e compusă din lapte și miere ci, de cele mai multe ori, din apă și pâine.
  6. Bjorn Borg a asistat la premiera suedeză a filmului ”Borg McEnroe”. Fostul lider mondial Bjorn Borg a asistat, la Stockholm, la premiera filmului artistic ”Borg McEnroe”, care se axează, evident, pe rivalitatea dintre cei doi, cu accent pe finala de la Wimbledon din 1980, câștigată de suedez în cinci seturi. Adevăratul Borg a fost impresionat, cel puțin la nivel declarativ, de ceea ce a văzut. Actorii principali sunt Sverrir Gudnason și Shia LeBeouf, primul intrerpretându-l pe suedez, iar al doilea pe american.
  7. Nominalizări pentru Hall of Fame 2018. Au fost anunțați jucătorii și jucătoarele nominalizate pentru includerea în Hall of Fame 2018. Printre aceștia se regăsesc nume cunoscute, ca Pat Cash, Michael Stich, Helena Sukova, Anders Jarryd sau Tom Okker.

CITEȘTE ȘI:  Patricia Țig s-a calificat în semifinalele turneului de la Shenzhen

Leave a Reply

Top