SUNTETI AICI
ACASA > Maria Sharapova > ȘTIRILE ZILEI DIN TENIS, 14 septembrie 2017: Ce spune Maria Sharapova despre rivalitatea cu Serena Williams

ȘTIRILE ZILEI DIN TENIS, 14 septembrie 2017: Ce spune Maria Sharapova despre rivalitatea cu Serena Williams

sharapova serena williams

Iată câteva dintre cele mai interesante știri din ultimele ore din tenisul mondial.



  1. Petra Kvitova a donat o clădire clubului la care a început tenisul. Petra Kvitova nu e doar o mare jucătoare, ci și un suflet foarte mare. Ea nu a uitat unde a început tenisul și, zilele trecute, le-a făcut o surpriză celor de la clubul de tenis din orașul Fulnek. Ea a cumpărat și apoi a donat o clădire unde va fi sediul acestui club, un gest care arată ce fel de om este. ”Aceste terenuri reprezintă foarte multe pentru mine, așa că mă bucur că am putut da o mâna de ajutor pentru ca toată lumea să poată continua activitatea”, a declarat Kvitova.
  2. Nadal: ”Să fiu o persoană bună înseamnă mai mult decât orice titlu”. Spaniolul Rafael Nadal are ticuri, poate că pare nesuferit multora, dar are o gândire și un suflet frumos, cel puțin după părerea mea.  Revenit în orașul natal, Manacor, după ce a cucerit al doilea titlu de Grand Slam al anului, la US Open, Nadal a declarat că pentru el timpul petrecut în orașul în care a copilăriei este cel mai plăcut posibil. ”Când sunt în Manacor mă simt la fel ca ceilalți, la fel ca prietenii mei. E clar că eu nu fac lucrurile pe care le fac ei, dar lucrurile de bază din viață au rămas la fel. La sfârșitul zilei, cel mai important e să fi rămas o persoană bună, acest lucru valorează mai mult decât orice trofeu”, a declarat Nadal, care are în palmares 16 titluri de Grand Slam.



  3. Conchita Martinez nu mai e căpitanul echipelor de Fed Cup și Cupa Davis ale Spaniei. Federaţia Spaniolă de Tenis (RFET) a anunţat că a decis să pună capăt contractelor de căpitan nejucător al echipelor Spaniei de Cupa Davis şi Cupa Federaţiei încheiate cu fosta jucătoare Conchita Martinez. Campioană la Wimbledon 1994, ea ocupa cele două funcţii din 2015.
  4. Mats Wilander în critică pe Andy Murray. Suedezul Mats Wilander nu prea îl are la inimă pe Andy Murray, mai ales după ce a dat peste cap tabloul de la US Open prin retragerea de după tragerea la sorți. Așa că îl înțeapă când poate: ”Nu mai putem vorbi de un Big Four, ci doar de un Big Three. Murray nu poate fi comparat cu ceilalți jucători, Rafael Nadal, Roger Federer și Novak Djokovic. El făcea parte din Big Four pentru că ajungea mereu în semifinale, dar ceilalți câștigau mereu. Nu ai cum să așezi un jucător cu 3 titluri de Grand Slam alături de unii care au 19, 16 și 12”, a spus Wilander. Și parcă tind să fiu de acord cu el.
  5. Maria Sharapova spune că nu e prietenă cu Serena Williams. Cartea autobiografică lansată de Maria Sharapova, ”Unstoppable: my life so far”, a fost lansată pe 12 septembrie și de atunci tot dă naștere la subiecte bazate pe citate din ea. Unul dintre capitolele cele mai așteptate de public a fost cel legat la rivalitatea cu Serena Williams, pe care Sharapova a învins-o de doar două ori  în 21 de meciuri. Nu cred că e o surpriză pentru nimeni că rusoaica spune că nu e deloc prietenă cu americanca. ”Mereu m-am simțit mai mică în preajma ei. Prezența ei, încrederea ei, personalitatea ei, toate acestea măfac să mă simt așa. Serena și cu mine ar fi trebuit să fim prietene. Iubim aceleași lucruri, avem aceleași pasiuni. Doar câțiva oameni din lume știu ceea ce știm noi – ce simți în momentul în care ești în mijlocul furtunii, frica și furia care te conduc, cum e să câștigi și cum e să pierzi. Numai că noi nu suntem prietene. Chiar deloc. Cred că, de fapt, noi ne ambiționăm una pe cealaltă. Poate asta e mult mai bine decât să fim prietene. Dar cine știe? Poate într-o zi, când totul va trece, poate vom deveni prietene. Sau nu. Nu poți spune niciodată.”, a scris Sharapova în carte.

Leave a Reply

Top