SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Masculin > Dragos Dima > Clasament ATP: Marius Copil a urcat pe cel mai bun loc din carieră. Iată pe ce poziții sunt românii

Clasament ATP: Marius Copil a urcat pe cel mai bun loc din carieră. Iată pe ce poziții sunt românii

Noul clasament ATP publicat luni aduce o nouă bucurie pentru Marius Copil. Jucătorul român de tenis a urcat din nou pe cel mai bun loc din carieră.
Tenismenul Marius Copil a urcat o poziției în ierarhia mondială și ocupă acum locul 74 în noul clasament ATP. Aceasta este cea mai bună clasare din cariera jucătorului român care marți va împlini 27 de ani. Arădeanul este singurul român din primii 400 de jucători ai lumii. Al doilea compatriot în această ierarhie este Dragoș Dima. Acesta a coborât un loc și este acum pe locul 464.

Clasament ATP: Avem 35 de jucători în ierarhia computerizată

Primul român din afara Top 500 ATP este Adrian Ungur. Acesta ocupă locul 513, după ce a coborât cinci poziții. În total, în noul clasament ATP România este reprezentată de 35 de jucători de tenis la simplu. Un număr mult mai mic decât cel al tenismenelor din România prezente în ultimul clasament WTA.
marius copil clasament atp
Marius Copil privește spre Top 70 ATP

Clasament ATP: Rafael Nadal e în continuare lider mondial

În Top 3 ATP la simplu nu sunt modificări în privinţa ordinii jucătorilor, după ce Roger Federer l-a învins pe Rafael Nadal, în finala turneului de la Shanghai. spaniolul Nadal continuă să conducă ierarhia masculină, cu 10.465 de puncte, urmat de elveţianul Federer, cu 8.505 puncte. Pe locul 3 în noul clasament ATP se află britanicul Andy Murray, cu 5.290 de puncte.Clasament ATP dublu: Avem doi români în Top 50

Lucrurile stau mult mai bine pentru români în proba de dublu. Eliminat în semifinale la Shanghai, Horia Tecău se menţine pe locul 11 în noul clasament ATP. Este urmat, dintre români, de Florin Mergea. Acesta chiar dacă nu a mai jucat de aproape o lună, a urcat o poziție, până pe locul 47, lucru normal având în vedere să nu a avut de apărat nici un punct, anul trecut în această perioadă aflându-se în plină perioadă de refacere după o accidentare.

Leave a Reply

Top