SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Masculin > Andrei Pavel > România va juca după un nou sistem în Cupa Davis 2018! Iată schimbările făcute de ITF

România va juca după un nou sistem în Cupa Davis 2018! Iată schimbările făcute de ITF

cupa davis romania echipa austria

A venit timpul schimbărilor în tenis. După ce la Turneul Campionilor NextGen vor fi introduse experimental noi reguli, acum se vor face teste și în Cupa Davis. Iar România va juca anul viitor după noi reguli în această competiție.




Board-ul director al ITF a decis ca în ediția din 2018 a Cupei Davis, în Grupa I și Grupa a II-a, meciurile să se joace doar de-a lungul a două zile, nu în trei, ca până acum, iar partidele să se dispute după sistemul ”cel mai bun din 3 seturi”, nu ”cel mai bun din 5 seturi”, ca până acum.

Astfel, în luna februarie, când este programat primul tur al Cupei Davis, ediția 2018, toate echipele din Grupa I și Grupa a II-a, adică inclusiv România, vor juca după aceste reguli care anul viitor vor fi experimentale. Spectatorii vor vedea în prima zi două meciuri, ambele de simplu, pentru ca în ziua a doua să se dispute întâi meciul de dublu, după care următoarele două partide de simplu.

S-au stabilit și datele de disputare a meciurilor din turul 1: vineri, 2 februarie și sâmbătă,3 februarie pentru partidele din Grupa I, respectiv sâmbătă, 3 februarie, și duminică, 4 februarie, întîlnirile din Grupa a II-a.

În Grupa Mondială se va continua după vechiul sistem în 2018.




CITEȘTE ȘI: Cele mai importante 7 schimbări de regulament care vor fi aplicate de ATP la Turneul Campionilor NextGen, la finalul sezonului.

O altă schimbare importantă este cea legată de numărul de membri ai unei echipe, atât în Grupa Mondială cât in Grupa I și Grupa a II-a. Astfel, numărul jucătorilor dintr-o echipă crește de la 4 la 5, pentru ca antrneorii să aibă o mai mare flexibilitate în alcătuirea formației și pentru a avea la dispoziție echipa de dublu cea mai bună fără să se teamă că vreun titular de la simplu se va accidenta.

De asemenea, se vor schimba regulile meciului decisiv la toate grupele. Cel puțin în 2018, al cincilea meci nu va mai fi disputat dacă partida a patra s-a dovedit a fi decisivă. (Regula actuală spune că al cincilea meci trebuie jucat dacă victoria uneia sau alteia dintre echipe, dar să fie mai scurt de patru seturi).

Dacă scorul este 3-0, doar al patrulea meci se va juca, după sistemul ”cel mai bun din trei seturi”, inclusiv în GrupaMondială.

Dacă aceste modificări se vor dovedi inspirate se va decide, desigur, permanentizarea lor din 2019 la toate nivelele.


Leave a Reply

Top