SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Simona Halep termină anul 2017 pe locul 1 în WTA! Caroline Wozniacki a eliminat-o pe Pliskova la Singapore

Simona Halep termină anul 2017 pe locul 1 în WTA! Caroline Wozniacki a eliminat-o pe Pliskova la Singapore

Vești bune de la Singapore. Caroline Wozniacki a învins-o pe Karolina Pliskova și i-a asigurat Simonei Halep ocuparea locului 1 în clasamentul WTA la finalul acestui an.




Simona Halep va ocupa locul 1 în clasamentul mondial încă 11 săptămâni, adică cel puțin până în finalul primei săptămâni din luna ianuarie. În total, ea va aduna atunci 14 săptămâni pe prima poziție în lume.

În semifinalele Turneului Campioanelor, Caroline Wozniacki a învins-o cu scorul de 7-6, 6-3 în fața Karolinei Pliskova, la capătul unui meci care a durat o oră și 56 de minute și care a făcut să înțelegem de ce a preferat să piardă cu Garcia pentru a o evita pe Venus Williams și a juca împotriva cehoaicei. Cu Venus, daneza are un palmares de 0-7 în meciurile directe.




Această victorie a lui Wozniacki înseamnă că Simona Halep va deveni abia a 13-a jucătoare din istorie care reușește să termine anul pe primul loc în lume în WTA. Și e ceva, având în vedere că ierarhia s-a introdus în 1975, adică acum 42 de ani! Acum ceea ce mai aștept e să văd și o fotografie cu Simona și acel trofeu acordat liderului mondial.

În acest moment, Simona Halep, cucele 196 de săptămâni de prezență consecutivă în Top 10 are cea mai lungă serie în top dintre ocupantele primelor 10 locuri. Ea a intrat prima oară între cele mai valoroase 10 jucătoare ale lumii în 24 ianuarie 2014 și nu a mai ieșit niciodată de acolo. În Top 5 WTA a intrat prima dată în primăvara anului 2014 și de atunci a ieșit doar 9 săptămâni dintre primele 5 jucătoare ale lumii.






Leave a Reply

Top