SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Feminin > Alexandra Cadantu > Clasament WTA: Monica Niculescu și Mihaela Buzărnescu, performerele săptămânii.

Clasament WTA: Monica Niculescu și Mihaela Buzărnescu, performerele săptămânii.

monica niculescu ciorbagiu limoges trofeu

Noul clasament WTA publicat luni confirmă poziția de lider ocupată pentru a șasea săptămână consecutiv de Simona Halep, dar și salturile performerelor săptămânii trecute, Mihaela Buzărnescu și Monica Niculescu.
Simona Halep este, așa cum spuneam, lider mondial pentru a șasea săptămână. Știu că așa va fi până anul viitor, dar nu mă satur să o tot repet, așa că și în perioada următoare vă voi mai spune acest lucru atunci când voi prezenta pozițiile româncelor în ierarhia mondială.

A doua româncă în clasament este Sorana Cîrstea, care se menține pe 37. Aceasta e urmată de Irina Begu, care a rămas pe 43 în lume. Mihaela Buzărnescu, finalistă a turneului ITF de la Tokyo, a făcut un salt de 4 locuri și e în premieră în Top 70 mondial. Ea ocupă acum poziția 68.

Campioană la Limoges, turneu WTA de categoria 125.000 de dolari, Monica Niculescu a făcut un salt important, de 22 de locuri. Ea a acum pe 78 în lume și nu mai poate rata prezența între primele 100 de jucătoare ale lumii la finalul anului.


Clasament WTA: Avem 9 românce în Top 200

Prima româncă din afara Top 100 este Ana Bogdan, căreia semifinala jucată la Hua Hin i-a adus un salt de 4 locuri, până pe 111 în lume. E urmată de Alexandra Cadanţu, care a coborât 7 poziții, până pe 158, de Patricia Ţig, care a coborât de pe 175 pe 180, și de Alexandra Dulgheru, care a rămas pe 193.

Clasament WTA: Miriam Bulgaru, pe cel mai bun loc al carierei

Săptămâna aceasta mai avem o româncă situată pe cel mai bun loc al carierei. E vorba de Miriam Bulgaru, care a urcat 21 de locuri, până pe 527 în lume. Urcări în ierarhie au mai înregistrat în această săptămână Gabriela Ruse (salt de 21 de locuri, până pe 244), Cristina Dinu (salt de 41 de poziții, până pe 341) și Nicoleta Dasclău (salt de 21 de locuri, până pe 360). Dacă vreți să vedeți toate locurile ocupate de jucătoarele noastre în cel mai recent clasament WTA, AICI e locul potrivit.


Clasament WTA: Monica Niculescu, liderul româncelor la dublu

În clasamentul WTA de dublu, Monica Niculescu are cea mai bună clasare la dublu dintre românce – locul 23. A doua este Raluca Olaru, care se menţine pe 36, iar Irina Begu a treia, pe locul 38.
Leave a Reply

Top