SUNTETI AICI
ACASA > Competitii echipe > Cupa Davis, finala: Franța și Belgia sunt la egalitate, 1-1. Sâmbătă are loc meciul de dublu

Cupa Davis, finala: Franța și Belgia sunt la egalitate, 1-1. Sâmbătă are loc meciul de dublu

franta belgia cupa davis

Duminică vom afla noua campioană din Cupa Davis. Franța și Belgia au început lupta vineri, la Lille, iar scorul este egal după prima zi: 1-1.
În primele meciuri ale confruntării nu au existat surprize. Liderii echipelor s-au impus în trei seturi, așa cum le stă bine. În meciul care a deschis ziua de vineri, David Goffin, ocupantul locului 7 ATP, a trecut cu scorul de 7-5, 6-3, 6-1,de francezul Lucas Pouille, numărul 18 mondial.

david goffin cupa davis
David Goffin, după victorie

Apoi, egalarea a fost adusă de Jo-Wilfried Tsonga. Numărul 15 ATP l-a învins, cu scorul de 6-3, 6-2, 6-1, pe belgianul Steve Darcis (76 ATP).

Azi, sâmbătă, va avea loc meciul de dublu, care ar putea fi decisiv în stabilirea campioanei, având în vedere că e de așteptat ca în ultima zi Goffin și Pouille să-și câștige meciurile de simplu.

Jo wilfried tsonga cupa davis
Jo Wilfried Tsonga in actiune

Astfel, azi, de la ora 15.00, se vor afla față în față perechile Richard Gasquet/ Pierre Hugues Herbert şi Ruben Bemelmans/ Joris de Loore. Evident, pot apărea modificări în componența echipelor. Probabil că Pouille, un bun jucător de dublu, va intra în locul lui Gasquet la francezi.
Duminică vor avea loc ultimele două partide. De la ora 14.30 se va juca partida Jo-Wilfried Tsonga – David Goffin, care va fi urmată de posibilul meci decisiv Lucas Pouille – Steve Darcis.

Până acum Franţa a câştigat Cupa Davis de nouă ori, ultima dată în 2001, în vreme ce Belgia nu a ridicat niciodată deasupra capului Salatiera de Argint.

În România, finala Cupei Davis este transmisă pe Telekom Sport.Leave a Reply

Top