SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Doliu în tenisul mondial: o fostă campioană de la Wimbledon a murit la doar 49 de ani

Doliu în tenisul mondial: o fostă campioană de la Wimbledon a murit la doar 49 de ani

Jana Novotna

Doliu în tenisul mondial. Campioană la Wimbledon în 1998, cehoaica Jana Novotna a încetat din viaţă azi, în ţara sa natală. Avea doar 49 de ani.
Anmunţul a fost făcut de cei de la WTA: “După o lungă bătălie cu cancerul, Jana a murit în pace, înconjurată de familia sa în Cehia”.

Jana Novotna a cucerit titlul la Wimbledon în 1998, după o finală câştigată în faţa franţuzoaicei nathalie Tauziat. Anterior, ea disputase alte două finale la Londra, în 1993 şi 1997.

Născută la 2 otombrie 1968, la Brno, Novotna a cucerit de-a lungul timpului 24 de titluri WTA. Cel mai important este cel de la Wimbledon, din 1998, dar ea a mai jucat alte 3 finale de Grand Slam.  De asemenea, are în palmares şi Turneul Campioanelor, ediţia 1997. Cel mai bun loc ocupat ân clsamentul mondial a fost 2, dar a avut marele ghinion de a fi fost contemporană şi rivală cu regina absolută a tenisului din anii 90, Steffi Graf.

Novotna a fost o jucătoare perfectă şi la dublu, unde a fost lider mondial. În această probă a cucerit 76 de titluri WTA. 12 dintre acestea au fost obţinute în turneele de Grand Slam, având în palmares cel puţin câte 2 la fiecare dintre ele.

Ca o confirmare a unei cariere extraordinare, Jana Novotna a fost inclusă în Hall of Fame în 2005.Leave a Reply

Top