SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > ȘTIRI DIN TENIS, 3 noiembrie 2017: Rafael Nadal s-a retras de la Paris

ȘTIRI DIN TENIS, 3 noiembrie 2017: Rafael Nadal s-a retras de la Paris

Rafael nadal conferinta presa

Iată câteva dintre cele mai interesante știri de azi din tenisul mondial.
 1. Rafael Nadal s-a retras de la Paris. Nu știe dacă va juca la Londra. Spaniolul Rafael Nadal, care acum două zile și-a asigurat primul loc în clasamentul mondial ATP la finalul anului, s-a retras azi înaintea meciului din sferturile de finală, contra lui Krajnovic. El a acuzat o accidentare la genunchi, care s-a accentuat în timpul și după meciul cu Cuevas, din optimi, de aseară. La conferința de presă în care a anunțat retragerea, spaniolul a pus sub semnul întrebării pariciparea la Turneul Campionilor de la Londra.

  paris conferinta presa rafael nadal
  Rafael Nadal a sustinut o conferinta de presa la Paris
 2. Wim Fissette a vorbit despre ruptura de Johanna Konta. Antrenorul belgian Wim Fissettes-a despărțit de curând de Johanna Konta, pe care a antrenat-o anul acesta. El a povestit care a fost cauza: ”Ne-am înțeles bine, dar nu a fost acea chimie perfectă. De-a lungul anului am avut discuții despre cum văd eu tenisul, despre cum vede ea tenisul. Vedeam lucrurile diferit și de aceea, deși am colaborat bine, am decis că e mai bine să ne despărțim”, a declarat Fissette.

  wim fissette antrenor belgia wta
  Wim Fissette
 3. Apar patru turnee challenger noi pentru obținerea de wild-card la Indian Wells. Pentru a deveni un turneu și mai interesant, organizatorii de la Indian Wells vor acorda două wild-card-uri pe tabloul principal masculin și tot atâtea la feminin pe baza rezultatelor obținute în câteva challenger-uri nou înființate. Astfel, în calendar vor apărea câte două turnee masculine și tot atâtea feminine, care se vor disputa în săptămâna 20 – 28 ianuarie 2018, la Newport Beach Tennis Club și în perioada 24 februarie – 4 martie chiar la Indian Wells. Cei mai buni doi jucători și cele mai bune două jucătoare în urma acestor turnee vor obține wild-card-urile. Turneele feminine vor fi WTA de 125.000 de dolari, iar cele masculine de 100.000. 4. Slovacii își schimbă căpitanul nejucător după 24 de ani. Miroslav Mecir (53 de ani) nu va mai continua din funcția de căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis a Slovaciei. El este recordmenul all-time al anilor petrecuți în funcție de un căpitan nejucător. Cu 24 de ani, el este la egalitate cu fostul antrenor australian Neale Fraser. Cea mai mare performanță a slovacilor sub conducerea lui Mecir a venit în 2005, când echipa a pierdut finala în fața Croației. La acea ediție, croații eliminaseră România în sferturi.
 5. David Goffin s-a calificat la Turneul Campionilor. Belgianul David Goffin a devenit al șaptelea jucător calificat la Turneul Campionilor din acest an. El și-a asigurat locul la Londra deși a pierdut în turul trei la Paris, cu Julien Benneteau. Norocul lui s-a numit Lucas Pouille, care a pierdut în fața lui Jack Sock.

  cupa davis finala belgia marea britanie
  David Goffin
 6. Se știu toate perechile calificate la Turneul Campionilor. Ultima necunoscută a probei de dublu de la Turneul Campionilor a fost rezolvată. Ivan Dodig și Marcel Granollers formează ultima pereche care va fi pe tablourile de la Londra. Acolo, se știe, vor juca și Horia Tecău și Jean Julien Rojer, care au câștigat chiar titlul acum câțiva ani, după o finală contra lui Florin Mergea și a partenerului său de atunci, Rohan Bopanna. 7. Kyle Edmund a semnat un super-contract cu Nike. Și când ești pe locul 50 în lume poți semna contracte grozave. Mai ales dacă ești britanic. Daily Mail a aflat că ocupantul locului 50 ATP, Kyle Edmund, a semnat un contract cu Nike, pe 4 ani, în valoare totală de 2,5 milioane de euro! Rețineți, e vorba de un jucător care abia săptămâna trecută a jucat, la Viena, prima semifinală ATP 500 din carieră. La 22 de ani, Edmund mai are un contract cu Jaguar.

  Kyle Edmund tenis
  Kyle EdmundCITEȘTE ȘI:  WTA Wuhan: Se știu orele la care vor juca marți Simona Halep și Sorana Cîrstea în turul secund

Leave a Reply

Top