SUNTETI AICI
ACASA > International > TERENUL FANILOR, la serviciu Paul: Despre Baby Fed și drama unei regine

TERENUL FANILOR, la serviciu Paul: Despre Baby Fed și drama unei regine

grigor dimitrov trofeu turneul campionilor

În Terenul Fanilor revine Paul Athes. Acesta scrie despre victoria lui Grigor Dimitrov de la Turneul Campionilor, succes umbrit de vestea tragică a morții Janei Novotna.  Vă reamintesc că dacă aveți o idee de articol și vreți să vă exprimați, site-ul Doartenis.ro vă stă la dispoziție. Nu trebuie decât să trimiteți textul pe adresa de e-mail contact@doartenis.ro sau pe Facebook și acesta va fi publicat. Nu există teme impuse, doar să fie un subiect legat de tenis.

Dacă am fi trăit într-o lume ideală, am fi vorbit astăzi doar despre victoria istorică a lui Grigor Dimitrov de la recent încheiatul turneu al campionilor. Din păcate, cum realitatea bate filmul, astăzi, fanii tenisului din lumea întreagă au motive de doliu. Jana Novotna s-a stins la doar 49 de ani. Cumplitul cancer și-a luat tributul din nou, iar energetica campioana din fosta Cehoslovacie a plătit cu viața.

Trebuie să recunosc că deși am început să urmăresc acest frumos sport alb cam în perioada în care era pe val, nu am amintiri precise despre Wimbledon ’98. Mai mult îmi amintesc detaliile finalei masculine, acolo unde, Pete Sampras și Goran Ivanisevic s-au duelat în unul dintre cele mai frumoase meciuri de tenis din istorie. Cu siguranță, fanii mai vechi ai tenisului vor avea motive mult mai temeinice pentru a o plânge pe Jana Novotna. În orice caz, eu, simplul fan și spectator neutru nu pot decât să-mi ofer cele mai sincere și cordiale condoleanțe cu putință.

Am privit destul partea goală a paharului și cred că a venit momentul să revenim la zilele noastre și la noul erou al tenisului masculin, Grigor Dimitrov. După ani de zile în care a fost poreclit Baby Fed tocmai datorită asemănării stilului de joc cu Roger Federer, bulgarul și-a câștigat în ultimele luni propriu său statut. Mai mult, asaltul final de la Londra a fost unul excepțional și contrar așteptărilor, el și-a adjudecat un trofeu meritat și o clasare pe locul trei la final de an.

Având în vedere că în prima jumătate a sezonului 2017, el nu prea a mișcat în front, am putea asista la un nou lider mondial la anul dacă forma de moment a lui Dimitrov se va extinde și în 2018. Fără îndoială, tenisul a găsit și a tras lozul câștigător. După ce Roger Federer, Rafa Nadal, Novak Djokovic și Andy Murray se vor fi retras, sportul alb va avea noi cavaleri de calitate asemănătoare. Până la urmă și după ce s-au retras Laver, McEnroe sau Sampras a fost la fel, nu-i așa?

Leave a Reply

Top