SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > ITF a anunţat campionii mondiali pe 2017. La fete, titlul nu i-a fost acordat Simonei Halep!

ITF a anunţat campionii mondiali pe 2017. La fete, titlul nu i-a fost acordat Simonei Halep!

Rafael nadal bucurie paris tenis

Federaţia Internaţională de Tenis a anunţat campionii mondiali, adică jucătorul şi jucătoarea anului. Din păcate, Simona Halep, liderul clasamentului WTA, nu se află printre laureaţi.
ITF a anunţat azi că jucătorul anului 2017 în tenis este Rafael Nadal. La feminin, titlul i-a fost acordat spaniolei Garbine Muguruza. Aceasta ocupă acum poziţia a doua în clasmentul mondial, după Simona Halep. Dar pentru cei de la ITF a contat mai mult că a cucerit titlul de Grand Slam de la Wimbledon şi a fost câteva săptămâni pe primul loc până când a fost detronată, la Beijing, de Simona Halep. De regulă, campionii mondiali coincid cu liderii clasamentelor profesoniste, dar anul acesta s-a ales altfel.

Preşedintele ITF, David Haggerty, a declarat: „Rafael Nadal şi Garbine Muguruza merită pe deplin titlul de Campioni Mondiali ITF. Sunt ambasadori extraordinari ai acestui sport şi al ţării lor”.
La dublu, titlurile de campioni mondiali au fost cucerite de Lukasz Kubot şi Marcelo Melo, iar la feminin de Chan Yun-Jan şi de Martina Hingis.

Evident, titlurile de campioni mondiali în tenis sunt neoficiale, pentru că nu există un Campionat Mondial prin care să se încoroneze.


CITEȘTE ȘI:  WTA Praga: De la ce oră va juca Simona Halep cu Polona Herzog marți, în primul tur și cine va televiza partida

Leave a Reply

Top