SUNTETI AICI
ACASA > Inedit din tenis > Nicholas David Ionel ESTE CAMPION la Orange Bowl U16

Nicholas David Ionel ESTE CAMPION la Orange Bowl U16

nicholas david ionel

După 11 ani, România are din nou un campion la Orange Bowl. Nicholas David Ionel a cucerit titlul neoficial de campion mondial al juniorilor de până în 16 ani.
În finala de la Orange Bowl, Nicholas David Ionel l-a învins cu scorul de 0-6, 7-5, 6-2 pe compatriotul său, Nini Gabriel Dică. Astfel, a devenit campionul ediţiei 2017 – Under 16.

În vârstă de 15 ani, Nicholas David Ionel este legitimat la clubul Dinamo, unde este antrenat de Constantin Cosmescu. El a fost vicecampion la FOTE, în acest an.

nicholas david ionel
Nicholas David Ionel (foto: Neal Trousdale/ opentenis.ro)

El este al doilea jucător român campion la Under 16 masculin în istoria acestui turneu, după ce, în 2001, Florin Mergea câştiga şi el salatiera cu portocale. Şi la feminin am avut o campioană la Under 16. E vorba de Raluca Ciochină, care s-a impus în 1999.
Şi la categoria Under 19 am avut de-a lungul timpului un campion. E vorba de Petru Luncanu, câştigător în 2006.

Cu o tradiţie de şapte decenii, “Orange Bowl” a fost câştigat, de-a lungul timpului, la această categorie, U16, de câţiva mari campioni care au dominat tenisul mondial în ultima jumătate de secol: Guillermo Vilas, Ivan Lendl, Bjorn Borg, Mats Wilander, Bjorn Borg sau Jim Courier.Leave a Reply

Top
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. More Info | Close