
Simona Halep și-a început antrenamentele la Hua Hin în bucătărie. De fapt, într-un loc amenajat în aer liber, acolo unde a învățat de la un bucătar recunoscut pe plan internațional să facă omletă cu crabi.
Când te duci să joci la un turneu demonstrativ te și distrezi, dar și muncești pentru banii – deloc puțini – pe care ți-i dau organizatorii. Simona Halep, din fericire pentru ea și pentru mine, căci îmi plac mult pozele din afara terenului, a înțeles regulile jocului și s-a adaptat foarte bine la ele. Așa că azi, în prima dimineață pe tărâm thailandez, nu a plecat la antrenament, cum făcea la București, ci a plecat să gătească.

Ea a fost ucenicul unui bucătar care a primit o stea Michelin și care se pricepe ca nimeni altul să gătească omletă cu crabi. Partenere de aventură i-au fost Simonei Jelena Ostapenko și Johanna Konta și cred că toată lumea e de acord cu mine că nimănui nu i-ar fi trecut prin cap că Simona va ajunge să împartă vreodată aragazul cu Jelena Ostapenko după finala de la Roland Garros.
Cert e că a făcut-o, a ieșit ceva bun pentru unii, mai puțin bun pentru alții – vă rog să vă uitați la mimica Simonei în poza de mai jos și să spuneți dacă va mai încerca vreodată asemenea specialitate.
Dar totul s-a încheiat cu bine și jucătoarele se pot întoarce la treburile lor, adică la tenis. Sâmbătă încep meciurile, Simona urmând să joace contra Johannei Konta, iar Jelena Ostapenko împotriva Karolinei Pliskova. Cehoaica a sărit peste lecția culinară pentru că nu a ajuns încă la Hua Hin. Ea va putea fi văzută la următoarele acțiuni, prima urmând să fie pe 24 decembrie când, înainte de a începe finalele, jucătoarele vor vizita câteva locuri de vis din stațiunea turistică. Pentru că până la urmă acest turneu e organizat pentru promovarea tenisului, dar mai ales pentru promovarea stațiunii. De altfel, dacă îi urmăriți Simonei postările pe Instastory veți vedea că ea a început deja să posteze filmulețe cu stațiunea și resortul în care e cazată, așa cum vor face, desigur, și celelalte jucătoare.

