SUNTETI AICI
ACASA > Grand Slam > Australian Open > Conferinţa de presă a Simonei Halep, după victoria cu Bouchard: “Medicul mi-a spus că am fost norocoasă”

Conferinţa de presă a Simonei Halep, după victoria cu Bouchard: “Medicul mi-a spus că am fost norocoasă”

simona halep australian open

Simona Halep este lider mondial, iar asta atrage şi conferinţe de presă după meciurile disputate la marile turnee. Iată, mai jos, întrebările şi răspunsurile de azi, de după victoria cu Eugenie Bouchard, scor 6-2, 6-2.
Cum a fost glezna?

Încă simt durere. De asemenea, nu m-am putut antrena prea mult. Dar în timpul meciului, am uitat de asta, Am avut un bandaj foarte strâns. M-am putut mişca. Cel mai important lucru este că am putut să-mi fac jocul şi să nu mă gândesc la gleznă. M-am descurcat grozat azi.

A părut că, pe măsură ce câştigat puncte şi îţi revenea încerderea în tine, cu atât mai bine te mişcai.

La început a fost mai dificil pentru că nu eram sigură de cum va fi. Dar după câteva game-uri am început să am încredere în picior şi totul a mers destul de bine.

Cum ai cataloga performanţa ta faţă de aşteptările tale?

Am jucat mult mai bine decât m-am aşteptat din cauza piciorului. Dar jocul meu a fost chiar solid azi. Am lovit mingea foarte bine. De asemenea, returul a fost destul de puternic. Cred că totul a mers foarte bine pentru mine azi. Am jucat unul dintre cele mai bune meciuri ale mele.

Ea poate fi înşelătoare. A fost o tactică să-i laşi mai puţin spaţiu?

Nu chiar. Nu m-am gândit la nimic special, doar că urma să joc cu ea. Am vrut să-mi fac jocul meu, să deschid terenul, să stau aproape de linia de fund, să joc un pic mai agresiv, ceea ce am şi făcut. I backhand-ul mi-a funcţionat foarte bine.

Următoarea adversară e Lauren Davis.

Da, o ştiu. Am şi jucat cu ea o dată, cred. Ştiu că poate fi destul de periculoasă. Se mişcă bine. Nu am aşteptări. Nu ştiu cum va fi piciorul. Trebuie să cred că am şansa mea. Cu siguranţă voi încerca totul. Voi intra pe teren decisă 100% să câştig meciul.

Ai simţit presiunea, ştiind că nu eşti chiar 100%?

Da, cu siguranţă nu sunt 100%. Dar nu simt presiunea. Mă simt un pic mai relaxată pentru că nu am nimic de pierdut. Doar voi încerca să fiu concentrată pe jocul meu, nimic altceva. Cu siguranţă voi fi atentă la mişcarea pe teren, nu voi forţa nimic. Voi încerca să merg acolo şi să simt mingea.

Ai spus că vei vedea imagini cu accidentarea. Ai făcut-o?

Am văzut-o şi m-am speriat. Dar medicul mi-a spus că am fost norocoasă. După acele imagini, am fost norocoasă că totul este destul de bine.

S-a anunţat azi că Turneul Campioanelor va avea loc la Shenzhen. Ce crezi despre asta?

Am auzit. Am câştigat acolo de două ori, aşa că mă simt grozav în acel oraş. Aştept încrezătoare şi sper să mă pot califica atunci. Căci va începe acolo abia din 2019, aşa că mai e mult timp.
Joci la nivel înalt din 2013. Te simţi o veterană a circuitului?

Nu, nici măcar nu sunt aşa de în vârstă. Am doar 26 de ani. Mă simt mai experimentată. Mă simt solidă în joc, mă simt puternică mental. De asemenea, simt că mi-am îmbunătăţit mult jocul. Sunt o persoană diferită atât pe teren cât şi în afara lui, faţă de 2013. Aştept cu nerăbdare să văd ce îmi rezervă viitorul, şi, de asemenea, să încercn să fiu o persoană mai bună în ambele situaţii.

Jucătoarele mai în vârstă spun că tinerele din circuit sunt neînfricate. Eşti de aceeaşi părere?

Sunt neînfricate, nu se îngrijorează de nimic. Nu au îngrijorări că joacă împotriva jucătoarelor de top, pentru că e normal. Când eram ca ele, simţeam acelaşi lucru: că nu am ce pierde când jucam contra unei jucătoare mai mari. Dar acum ele sunt mult mai puternice, foarte înalte. Totul e deschis, după părerea mea. Tinerete jucătoare pot face rezultate bune. Dar nici cele mai în vârstă nu se descurcă rău. Aşa că tenisul e cu adevărat atrăgător acum. Nu ai o jucătoare sau două care fac totul şi câştigă totul, ceea ce face circuitul mult mai atrăgător pentru spectatori.

Tu când ai încetat să mai crezi că nu ai nimic de pierdut?

Acum e diferit. Când eşti tânără, nu ai nimic de pierdut. Dar apoi începi să ai încredere, începi să te simţi că eşti în top. Când câştigi împotriva unor jucătoare de top încrederea creşte, apoi totul se schimbă. Tot timpul trebuie să ai acel sentiment că nu ai nimic de pierdut, doar să te concentrezi pe meciul pe care trebuie să âl joci.

Există vreo poveste pentru semnul bucuriei cu pumnul pe care îl faci?

Nu există aşa ceva. În al doilea meci din China l-am făcut o dată. Darren mi-a spus că i-a plăcut, aşa că am continuat să-l fac. După primul meci de aici nu l-am făcut, pentru că eram prea speriată.

Vei continua să-l faci?

Da, sigur, dacă nu voi uita.

Leave a Reply

Top
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. More Info | Close