SUNTETI AICI
ACASA > Grand Slam > Australian Open > Simona Halep a susținut prima conferință de presă la Australian Open. Iată toate declarațiile ei

Simona Halep a susținut prima conferință de presă la Australian Open. Iată toate declarațiile ei

shenzhen simona halep

Simona Halep a susținut sâmbătă, la Melbourne, prima conferință de presă la Australian Open. A răspuns deschis la toate întrebările, după cum puteți vedea mai jos.
Este primul turneul de Grand Slam în care ești lider mondial și cap de serie numărul 1. Cum te face să te simți asa? E ceva diferit?

Nu foarte diferit. Dar special pentru mine, E plăcut să fiu în această poziție, pentru experiență, pentru totul. E cu adevărat foarte plăcut. Nu simt presiunea. Mă simt OK. Mă simt pregătită, gata de start. De fiecare dată e greu să joci fiecare meci la un Grand Slam. Nu se schimbă nimic dacă sunt numărul 1, 2 sau 3. Aștept încrezîtoare startul turneului și să dau tot ce e mai bun.

Te simți poate mai puțin stresată de situație? Îmi aduc aminte că acum câțiva ani, ai spus că ai simțit presiunea într-un meci, cred că împotriva Makarovei. Crezi că pentru că ai ajuns deja lider mondial, există mai puțin stres?

Da, pot spune că am început anul mai bine. Sunt mult mai relaxată. Mă bucur mai mult de timpul petrecut pe teren. Încerc să schimb ceva la jocul meu, să ajustez, să îmbunătățesc. Așa că acum mă concentrez pe alte lucruri decât pe clasament sau câștigarea unui meci.

A fost o lungă călătorie să ajungi pe locul 1. Crezi că ți-a dat încredere? Nu mai contează de acum clasamentul, poți să îți vezi doar de joc?

CITEȘTE ȘI:  Simona Halep s-a calificat în sferturi la Madrid

În ceea ce privește clasamentul, sigur nu mai contează ce se va întâmpla. Desigur, vreau să stau în top cât mai mult posibil. Dar nu voi face totul pentru asta. Am un nou obiectiv: să câștig un titlu de Grand Slam. Dacă se va întâmpla într-o zi… Dar acum sunt concentrată pe jocul meu. Chiar vreau să devin mai bună și să îmbunătățesc ceea ce e mai puțin bun în jocul meu.

Cum te simți să joci aici din postura de campioană la Shenzhen?

Am fost în aceeași situație în 2015 și atunci am ajuns aici în sferturi, deci am amintiri frumoase. Sper să o fac și acum, Dar fiecare meci se anunță puternic. Primul tur de fiecare dată este cel mai greu. Sunt concentrate pe asta, să vedem ce va fi.
Ieri, Billie Jean King a fost la o conferință de presă și a spus că în opinia ei Arena Margaret Court trebuie să își schimbe numele după ce Margaret a făcut afirmații tendențioase despre gay. Ea a spus că dacă ar fi jucătoare acum, nu ar juca nici un punct pe acel teren. Tu ai ceva de comentat?

În primul rând, eu respect pe toată lumea. Fiecare poate face ce vrea. Eu nu vreau să comentez asa. Fiecare își trăiește propria viață. În cee ace privește jucatul pe acel teren, eu joc oriunde sunt programată. Organizatorii decid lucrurile astea. Nu are nici o legătură cu mine. Dar dacă voi fi programată pe terenul Margaret Court, voi juca pe Margaret Court.

Lumea a remarcat să ai încheiat contractul cu Adidas la finalul sezonului trecut și nu ai un sponsor. Nu știu dacă acum ești în discuții cu cineva, sau care este procesul.

CITEȘTE ȘI:  Roland Garros 2015: Simona Halep după prima victorie: "Am fost puţin stresată"

Da, oamenii mei lucrează la acest aspect. Dar negocierile sunt abia la început. Acum nu am contract. Port echipament fără brand. Vreau să fiu sigură că voi alege ceea ce îmi va plăcea, dar și că firma respectivă mă place. E important să am o ținută frumoasă și să mă simt bine în ea. Dar nu mă grăbesc. Aștept să văd ce îmi rezervă viitorul.

Ai libertatea de a alege ce vrei tu acum.

Da

E haios, într-un fel? De regulă trebuia să porți ce îți trimitea Adidas. Acum te poți exprima mai bine prin ceea ce porți.

Da, e o perioadă interesantă, să fiu sinceră. Pentru moment, sunt atâtea firme de echipament, așa că nu știu care va fi cea aleasă. Sigur ca fi una, dar vom vedea în viitor. Chiar vreau să am ceva frumos, să am un sentiment plăcut cu hainele viitorului brand.

Vei purta și aici echipamentul roșu de la Shenzhen?

Da, același.

Și cum l-ai ales? Dacă nu ai furnizor de echipament, ai mers la magazin?

Nu, l-am comandat. Am trimis o fotografie. E un site în China, iar unul dintre managerii mei m-a ajutat cu asta, iar în 24 de ore am avut echipamentul și totul e perfect. Am fost norocoasă.

Cum ai găsit firma?

Pe Internet.
Doar ai căutat pe Internet?

Da. Totul e acum pe Internet. A fost mai puțin stres.

Ți-ai desenat singură modelul echipamentului?

Nu. Am ales un model. Dar e ceva neutru, să fim serioși. Nu e nimic special. Arată bine, după părerea mea. Îmi place.

Te-ai gândit vreodată să îți faci propria linie de haine ca Venus?

CITEȘTE ȘI:  Simona Halep, după retragerea din finala de la Toronto: ”În setul doi am continuat să joc pentru suporteri”

Nu, nu voi avea așa ceva.

Te-ai gândit să îți faci un tricou cu ”No 1” pe el?

Nu, nu sunt acel tip de persoană.

Vei juca împotriva unei tinere australience în primul tur. Știi multe despre ea?

Nu chiar. Am auzit de la antrenorul meu, care e australian. Am auzit că este o jucătoare foarte talentată și foarte tânără. Așa că mă aștept la un meci foarte dificil. Nu e ușor să joci împotriva unei australience acasă. Dar am mai jucat în trecut. Am făcut față de multe ori unor asemenea încercări, deci sunt gata să joc împotriva ei. Nu vreau să mă uit prea mult la cum joacă. Voi încerca să rezolv problemele pe teren.

O mulțime de jucătoare preferă să vină în Australia să joace la Brisbane sau alte turnee. Tu ai jucat în China, care e mult mai departe. E dificil să te adaptezi la Melbourne după o călătorie atât de lungă?

Vremea e similară. Mingile sunt diferite. Am deja o săptămână aici. Simt că m-am adaptat la aceste conditii. A plouat și acolo, de asemenea. Aici plouă. Nu contează dacă joci în altă țară, totul e similar. Terenurile sunt bune. Totul e bine. Sunt pregătită.

Cum a fost să joci o finală indoor?

A fost un sentiment special, aș putea spune. Doar la junioare am mai jucat așa. De atunci, nu s-a mai întâmplat niciodată. Așa că a fost haios. Doar câțiva oameni ne-au urmărit. A fost cu adevărat special și m-am bucurat de moment.

Leave a Reply

Top