SUNTETI AICI
ACASA > Grand Slam > Australian Open > Simona Halep, atitudine de învingătoare la Australian Open: “Refuz să pierd, refuz să accept că adversara poate fi mai bună”

Simona Halep, atitudine de învingătoare la Australian Open: “Refuz să pierd, refuz să accept că adversara poate fi mai bună”

australian open simona halep

Simona Halep a vorbit pentru site-ul WTA despre ce simte acum, cu o zi înaintea marii finale de la Australian Open (sâmbătă, ora 10.30). Ea afirmă că este relaxată şi că nu simte presiunea.
“Mă simt OK. Sunt un pic obosită, bineînţeles, deoarece am petrecut multe ore pe teren. Dar mă simt bine, relaxată, nu am presiunea meciului. Am dormit mult. Totul e bine, abia aştept să joc mâine, să mă bucur de timpul petrecut pe teren şi să fiu concentrată pe mine însămi, deoarece este cel mai important lucru să-mi fac jocul”, a declarat Halep pentru site-ul WTA.

Ea a făcut şi o comparaţie cu finala pierdută anul trecut, la Roland Garros: “Este diferit, mă simt diferit, nu mai simt nici o presiune. Din punct de vedere emoţional, poate va fi la fel. Este un meci mare, o zi mare, mâine. Dar încerc şi simt că pot să-l tratez ca pe un meci normal. Dacă va fi să fie, bine, dacă nu, sunt sigură că, dacă voi munci ca până acum, voi mai avea astfel de oportunităţi în viitor. Sunt ok şi voi da tot ce am şi, cu siguranţă, va fi ok după, indiferent de rezultat. Am spus asta la French Open şi sunt aici, din nou, într-o finală de Grand Slam. Dacă voi continua să muncesc în acest fel şi dacă voi fi motivată să fiu mai bună zi de zi, voi mai avea multe astfel de meciuri şi momente”
Simona a spus că principala schimbare a ei faţă de finala pierdută anul trecut la Roland Garros s-a produs la nivel mental: “M-am schimbat, sunt mai bună ca la Roland Garros. Acolo, chiar dacă toată lumea spunea că nu am riscat, că nu am luat punctele, aceea a fost limita mea în acel moment. În opinia mea, am făcut tot ce am putut în acel meci, dar nu am putut mai mult din cauza emoţiilor şi probabil din cauza jocului. Nu am avut bine întipărit în mintea mea că trebuie să risc sau să iau iniţiativa. Acum sunt mai bună. Am lucrat la asta. Simt că nu mi-e frică să pierd. Refuz doar să pierd, Refuz să accept că ea poate fi mai bună la ceva împotriva mea pe teren. De aceea mi-am împins limitele foarte sus în fiecare meci pe care l-am jucat”, a mai spus jucătoarea noastreă, care are o atitudine de adevărată învingătoare.

CITEȘTE ȘI:  Sydney 2016: Simona Halep după eliminarea din semifinale: ”Sunt fericită că nu am mai simțit dureri la picior”

Leave a Reply

Top