SUNTETI AICI
ACASA > Grand Slam > Australian Open > Simona Halep: ”Îmi voi lua o pauză lungă”. Va juca la Fed Cup?

Simona Halep: ”Îmi voi lua o pauză lungă”. Va juca la Fed Cup?

australian open simona halep

Simona Halep are nevoie de câteva zile de refacere după cele două săptămâne extrem de intense de la Australian Open. Ea a anunțat deja că nu va juca la St. Petersburg, turneul WTA care și-a stabilit azi tabloul principal de simplu, încă încă nu se știe dacă va face parte din echipa de Fed Cup care va juca la Cluj, pe 10 și 11 februarie, contra Canadei.
Dacă ar fisă ne luăm după declarațiile de la conferința de presă, e posibil ca ea să lipsească: ”Îmi voi lua o pauză lungă. Nu pot să vă spun cât de lungă”, a spus ea zâmbind. Apoi, a explicat: ”Am avut crampe în al doilea set. Dar apoi a fost mai bine. În al treilea set a fost mai bine. Dar totuși, durerea a fost acolo. La picioare nu am avut bătături, doar durere la tendoane. Piciorul drept era umflat. Amândouă erau moarte. De aceea am nevoie de o pauză”, a declarat Simona. Ea a spus că la sosirea în țară va face un RMN la ambele picioare, pentru că pe lângă problema de la glezna stângă a apărut și una la piciorul drept, care s-a umflat. Aceasta e o consecință a faptului că, din dorința omenească de a menaja piciorul stâng, cel drept a muncit mai mult și acum se resimte.
De altfel, ea a povestit chinul zilnic pe care l-a avut de când s-a accidentat la gleznă: ”Nu aș fi crezut niciodată că voi ajunge în finală, pentru că am fost într-o stare foarte proastă. Mă durea glezna zilnic. La antrenamente nu puteam sta pe teren mai multe de 10-15 minute. Așa că zilnic am jucat doar ca să simt mingea, 15 minute și atât. Nu credeam că voi putea trece de atîtea meciuri. Dar mi-am dorit. Se pare că am avut destulă putere interioară să lupt cu tot”, a spus ea.

Supozițiile referitoare la absența Simonei din echipa de Fed Cup au fost întărite azi și de declarația tatălui Simonei, Stere. Acesta a declarat la DigiSport: ”Glezna asta i-a dat de furcă la toate meciurile, chiar şi acum în finală, s-a văzut că se întinde şi spre coapsă, am văzut că îşi punea mâna acolo. A tras-o înapoi. Într-o săptămână, maximum două săptămâni de repaus, îşi va reveni”,  a spus tatăl jucătoarei noastre.

Acum, ca să fim sinceri, dacă ar lipsi din echipă cred că nimeni nu ar condamna-o, în afara celor care au cumpărat bilete. Căci un meci cu actuala echipă a Canadei poate fi câștigat și fără ca Simona Halep să joace. Oricum, sunt sigur că și dacă nu va fi în teren, Halep va fi prezentă alături de fete, așa că va răspunde prezent tuturor solicitărilor de fotografii și autografe, căci atunci când e vorba de așa ceva ea nu știe să refuze.

Leave a Reply

Top