SUNTETI AICI
ACASA > International > Roger Federer a vorbit deschis despre retragere: ”O aștept cu nerăbdare”

Roger Federer a vorbit deschis despre retragere: ”O aștept cu nerăbdare”

roger federer trofeu australian open

Roger Federer, cel care tocmai a rescris istoria tenisului devenind cel mai vârstnic lider mondial din istorie, a vorbit, într-un interviu acordat CNN, despre retragerea din activitate.
La 36 de ani un sportiv este mai aproape de retragere decât de startul carierei, așa că întrebarea reporterului CNN a venit firesc, iar răspunsul a fost una pe măsura măreției elvețianului.

De altfel, el a putut experimenta cum o să fie la retragere în cele 6 luni de pauză forțată luată acum doi ani. “Chiar m-am bucurat de acea perioadă”, a spus Federer. El a recunoscut că în perioada de inactivitate a putut petrece mai mult timp cu familia în Elveția și s-a putut concentra pe acțiunile caritabile ale Fundației Roger Federer, care dezvoltă educația copiilor în sudul Africii. ”Nu m-am plictisit niciodată în acea luni”, a declarat el, recunscând că asta a fost posibil ”datorită marelui număr de prieteni pe care l-am avut în jur, în special soția și părinții mei, care sunt extraordinari. Așa că sunt sigur că voi fi foarte bine după ce mă voi retrage”, a mai spus el.

Totuși, fanii lui Roger nu trebuie să dispere: dacă a răspuns întrebării referitoare la retragere, nu înseamnă că o va face prea curând: ”Într-un fel, abia aștept retragerea, dar trebuie să aștept momentul. Trăiesc o perioadă extraordinară momentul actual, în care sunt jucător de tenis. Acestea sunt momente fantastice”.
Roger Federer a redevenit lider mondial după 6 ani după ce l-a învins pe olandezul Robin Haase la Rotterdam. Apoi, a cucerit și titlul la turneul olandez, după o victorie cu Grigor Dimitrov în finală. ”A fost o mare surpriză și pentru mine, să redevin lider mondial după ce am suferit acea operație în 2016 și neștiind dacă voi mai reuși să cuceresc vreun Grand Slam. Așa că am trăit cea mai frumoasă revenire din carieră”, a mai declarat Roger Federer, care de când a revenit, în 2017, a cucerit trei turnee de Mare Șlem.

În 2016, Roger Federer a fost operat la genunchi după ce s-a accidentat când le făcea baie gemenilor. A revenit în activitate la începutul anului trecut și tot ce a reușit a fost extraordinar, culminând cu prima poziția în clasamentul ATP. De acum, pentru elvețian începe greul – dacă se poate vorbi despre așa ceva în cazul lui: trebuie să își apere titlurile cucerite anul trecut. Va începe cu cele de la Indian Wells și Miami…

Leave a Reply

Top