SUNTETI AICI
ACASA > International > Roger Federer e la două victorii de poziția de lider ATP

Roger Federer e la două victorii de poziția de lider ATP

roger federer

Roger Federer este la două victorii de o nouă pagină de istorie pe care o va scrie în tenisul mondial. El poate deveni, vineri, cel mai vârstnic lider mondial ATP din istorie.
În primul tur al turneului de la Rotterdam, elvețianul Roger Federer, principalul favorit al competiției olandeze, l-a învins, cu scorul de 6-1, 6-2, pe belgianul Ruben Bemelmans, venit din califcări. Totul nu a durat decât 47 de minute și l-a adus pe Federer la doar două victorii de poziția de lider mondial. Următoarea partidă, cea din optimi cu germanul Philipp Kohlschreiber, locul 36 ATP, pare a fi o formalitate, elvețianul conducând cu 12-0 în întâlnirile directe. Și de regulă acest gen de palmares toarnă plumb în picioarele învinsului de serviciu. Meciul va avea loc în această seară.

Dacă va ajunge în semifinale, Federer va deveni cel mai vârstnic lider mondial din istoria tenisului. Recordul e deținut acum de Andre Agassi, care a fost numărul 1 ATP ultima dată pe 7 septembrie 2003, la 33 de ani. Federer are acum 36 de ani, așa că spulberă acest record.

Leave a Reply

Top