SUNTETI AICI
ACASA > Competitii echipe > Simona Halep nu va juca la Fed Cup, dar va anunţa acest lucru abia miercuri. Înlocuitoarea a fost convocată încă din ianuarie

Simona Halep nu va juca la Fed Cup, dar va anunţa acest lucru abia miercuri. Înlocuitoarea a fost convocată încă din ianuarie

australian open simona halep

Simona Halep face parte din echipa României din Fed Cup pentru meciul cu Canada, dar sigur nu va juca. Se pare că lucrul acesta era ştiut de federali încă din ianuarie, căci Mihaela Buzărnescu, deşi netrecută pe lista oficială, ar fi fost convocată la lot încă de atunci, așa cum bucureșteanca a și anunțat atunci.
Chiar dacă e trecută pe lista oficială, e sigur că Simona Halep îşi va încuraja coechipierele din tribune la Cluj. Ea nu este încă refăcută după accidentarea de la Australian Open şi toate lumea o sfătuieşte să nu rişte. Şi “toată lumea” înseamnă inclusiv Ion Ţiriac, omul care o cunoaşte foarte bine şi de cuvântul căruia ascultă majoritatea oamenilor de tenis din România. Iar până acum omul de afaceri nu a greşit nici o perdicţie legată de jucătoarea noastră.

Cum nici meciul cu Canada nu este unul periculos – adversarele noastre au o echipă fără jucătoare în Top 100, deci calificarea ar fi o formalitate şi fără Simona – este sigur că fostul lider mondial nu va juca în weekend şi nimeni nu o poate acuza de ceva, pentru că este logic să se menajeze.

Totuşi, pentru că nu poate anunţa încă faptul că nu joacă, deoarece mulţi fani şi-au luat bilete doar pentru a o vedea pe ea la lucru, Simona a amânat strategic decizia retragerii din echipă până miercuri: „Din punct de vedere fizic sunt destul de bine, însă talpa dreaptă este cu probleme. Totuşi, s-a dezumflat. Nu mai este aşa de umflată şi încerc să fac tratament zilnic. Marţi plec la Fed Cup şi am program normal. Vom vedea acolo dacă voi fi în stare să joc. Prioritatea mea este să am grijă de sănătate. Până nu o să fiu complet sănătoasă nu o să joc. Miercuri se decide. Voi vorbi cu echipa şi vom decide împreună”, a declarat Simona Halep sâmbătă, la o întâlnire cu ziariștii.
Adevărul este că şi dacă era sănătoasă era destul de puţin probabil ca Halep să fi jucat la Cluj, dată fiind valoarea adversarelor. Tocmai de aceea în primele zile ale Australian Open căpitanul nejucător al echipei, Florin Segărceanu, prezent la Melbourne, a şi anunţat-o pe Mihaela Buzărnescu că va face parte din echipă la Cluj. Lucru întărit de declaraţiile bucureştencei acordate trimisului „Adevărul” la Australian Open, citate la vremea respectivă de doartenis.ro: “Am fost chemată la FED Cup, care va fi o experienţă frumoasă. Mi-aş dori să joc măcar un meci, fie la simplu, fie la dublu, pentru România“, spunea Mihaela pentru adevarul.ro la mijlocul lunii ianuarie. Foarte important, ea declara acest lucru cu 10 zile înainte de a se anunţa echipa din care, în primă fază, ea nu face parte! Cum nu există nici un turneu ITF în această săptămână la care să participe și nici nu are motive să refuze prezența, este firesc ca ea să fie înlocuioarea Simonei în echipa de Fed Cup.

Partida dintre România şi Canada va avea loc în zilele de 10 şi 11 februarie, la Cluj. Conform celor anunţate de federali, echipa noastră este compusă din Simona Halep, Irina Begu, Sorana Cîrstea şi Raluca Olaru. Învingătoarea meciului va juca, în aprilie, barajul de calificare în Grupa Mondială 1, iar învinsa barajul de supravieţuire în Grupa Mondială 2.

Leave a Reply

Top