SUNTETI AICI
ACASA > Romani > Feminin > Alexandra Cadantu > Simona Halep, a 18-a săptămână ca lider mondial WTA. A depășit un nume foarte mare al tenisului feminin

Simona Halep, a 18-a săptămână ca lider mondial WTA. A depășit un nume foarte mare al tenisului feminin

doha simona halep

Simona Halep a început azi a 18-a săptămână pe primul loc în lume. Ea a ajuns pe locul 17 în clasamentul all-time al liderilor mondiali WTA.
Cu 18 săptămâni în top, Simona Halep se află la egalitate cu Jelena Jankovic și tocmai a depășit-o pe Jennifer Capriati, triplă campioană de Grand Slam – are două titluri la Australian Open și unul la Roland Garros.

Cu siguranță Simona va mai rămâne cel puțin o săptămână pe primul loc, căci lunea viitoare nu se publică nici un clasament, din cauza disputării turneului de la Indian Wells, așa că de luni Simona va rămâne singură pe locul 17 în ierarhia all-time, cu 19 săptămâni, urmând să o depășească, deci, și pe Jelena Jankovic.
În ceea ce privește clasamentul WTA la zi, publicat luni, 5 martie, după Simona lucrurile sunt aproape neschimbate în privința româncelor. Sorana Cîrstea e pe 35, Irina Begu e pe 36, iar Mihaela Buzărnescu pe 38, toate păstrându-și pozițiile de săptămâna trecută. Monica Niculescu a urcat un loc, pe 71, ca și Ana Bogdan, care a ajuns pe 85, cel mai bun loc din carieră.

În Top 200 WTA, Irina Bara se menţine pe locul 167, Alexandra Dulgheru a coborât pe 169, iar Alexandra Cadanţu a urcat pe 170. La porțile Top 200 bate Jaqueline Cristian. Ea este acum pe locul 203,  cea mai bună clasare din carieră.

CITEȘTE ȘI:  Hua Hin 2017: Simona Halep a făcut pereche cu Pliskova cu 3 ore înaintea finalei

Leave a Reply

Top