SUNTETI AICI
ACASA > Competitii echipe > Cupa Davis România – Maroc: Horia Tecău nu va juca. Iată de ce şi cine îl va înlocui în echipă

Cupa Davis România – Maroc: Horia Tecău nu va juca. Iată de ce şi cine îl va înlocui în echipă

horia tecau tenis stiri romania

Horia Tecău a anunţat că nu poate juca în meciul de Cupa Davis România – Maroc, din turul secund al Grupei a II-a a Zonei Euro-Africane, din cauza unei accidentări. Locul lui va fi luat în formaţia noastră de un tânăr jucător.
Ocupant al locului 12 în clasamentul mondial de dublu, Horia Tecău a anunţat că nu va putea evolua în întâlnirea România – Maroc din Cupa Davis, din cauza unei accidentări. “Cu părere de rău anunţ că nu voi putea merge la Cluj, cu echipa de Cupa Davis. Este o decizie grea, luată dupa mai multe investigaţii. O accidentare care persistă de câteva săptămâni s-a agravat şi urmează două săptămâni de fizioterapie intensă. Le doresc colegilor mei să fie la un nivel cât mai bun şi să iasă victorioşi din acest weekend!”, a scris Horia Tecău, pe Facebook.

În aceste condiţii,din lotul echipei noastre va face parte şi juniorul Edris Fetişleam. În vârstă de 18 ani, el ar fi fost oricum alături de jucătorii din echipa de Cupa Davis, dar în afara echipei, după ce FRT a organizat un concurs de selecţie pentru echipa de Cupa Davis, la care au participat, între 29 şi 31 martie, opt tineri jucători. Doi tenismeni astfel selecţionaţi urmau a face parte din lotul lărgit al echipei României. Fetişleam, locul 1.167 ATP, a câştigat acel concurs şi a fost convocat, iată, în lot, în locul lui Tecău.
Gabriel Trifu, căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, i-a convicat pe următorii jucători, care au început deja pregătirea pentru meciul cu Marocul: Marius Copil, locul 84 ATP, Adrian Ungur, locul 500 ATP, Florin Mergea, locul 79 ATP la dublu, şi Dragoş Dima, locul 451 ATP.

Din echipa Marocului vor face parte Lamine Ouahab, locul 572 ATP, Amine Ahouda, locul 699 ATP, Soufiane El Mesbahi, locul 1.529 ATP, Yasine Idmbarek şi Yassir Kilani, ultimii doi jucători fără clasament ATP.

Întâlnirea România – Maroc se va desfăşura în zilele de 7 şi 8 aprilie 2018, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca şi va conta pentru turul secund al Grupei a II-a a Zonei Euro-Africane a Cupei Davis.

Două meciuri de simplu vor avea loc sâmbătă, iar duminică vor fi trei partide, una de dublu şi două de simplu. Toate meciurile se joacă după acelaşi sistem, cel mai bun din trei seturi.

Leave a Reply

Top